Paikalliset

Oheistapahtumat houkuttelevat
ihmiset Aurajoen rantaan

Turun kesän päätapahtuma, Tall Ships’ Racesin varsinaiset avajaisseremoniat ovat torstaina, kun kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen avaa tapahtuman Varvintorilla yhdessä Sail Training Internationalin puheenjohtajan Christer Samuelssonin kanssa kello 14. Iltapäivällä Forum Marinumin maksullisessa Konserttiteltassa esiintyvät Anna Puu, The Paul Oxley Band ja Eva Dahlgren kello 17. Koko Tall Ships’ Races -tapahtuman ajan kaikki Konserttiteltan konsertit ovat maksullisia.

Perjantaina yleisöllä on mahdollisuus seurata muun muassa miehistöjen soutukilpailuja Aurasillalta Teatterisillalle sekä mölkkyturnausta ja pukkitaisteluja Barkerin puistossa.

Kaikki tapahtumat järjestetään aamupäivällä kello 10.

Kello 17 alkaen Konserttiteltassa musisoivat Melrose, Popeda ja Gary Moore. Samba Cariocan Suomen mestari valitaan Varvintorilla kello 18.30.

Lauantaina järjestettävä yleisöohjelma keskittyy pääosin musiikkiesityksiin Varvintorilla ja Konserttiteltassa.

Kello 14 alkaen Varvintorilla taitojaan esittelevät Turku Band Standin tämän vuoden voittaja ja kakkonen. Konserttiteltan artisteja ovat Agents, Mamba, Yö, Menneisyyden vangit, Tomas Ledin ja Kolmas nainen kello 15 eteenpäin.

Sunnuntaina koetaan Parade of Sails, kun purjelaivat heittävät hyvästit ja lähtevät kohti Airistoa ja maanantain starttialuetta. Alusten irrottautuminen Aurajoesta tapahtuu kello 12–14.

Maanantaina alukset starttaavat Utön vesiltä viimeiselle Tall Ships’ Racesin kilpailuosuudelle kohti Liettuassa sijaitsevaa Klaipedaa.