Konfliktit

Azerbaidzhan hyökännyt Vuoristo-Karabahin alueelle, usean siviilin kerrotaan kuolleen

ROMAN ISMAYILOV
Azerbaidzhanin puolustusministeriön viestintäjohtaja Anar Eyvazov kertoi "terrorismin vastaisen operaation" aloittamisesta lehdistötilaisuudessa 19. syyskuuta.
Azerbaidzhanin puolustusministeriön viestintäjohtaja Anar Eyvazov kertoi "terrorismin vastaisen operaation" aloittamisesta lehdistötilaisuudessa 19. syyskuuta.

Azerbaidzhan on aloittanut täyden sotilaallisen hyökkäyksen Vuoristo-Karabahin alueella. Maan puolustusministeriön mukaan sen tavoitteena on varmistaa Armenian sotilasmuodostelmien vetäytyminen alueelta. Hyökkäystä kuvaillaan "terrorismin vastaiseksi operaatioksi".

Vuoristo-Karabahin pääkaupungissa Stepanakertissa tiistaina kuvatulla sosiaalisen median videolla kuuluu voimakasta ja jatkuvaa pommitusta, kertoo Reuters. Alueen armenialaisten separatistien ihmisoikeusasiamies Geghman Stepanyan on sanonut hyökkäyksen vaatineen jo useita siviiliuhreja.

Tiistai-iltaan mennessä separatistit kertoivat hyökkäyksessä kuolleen 25 ja haavoittuneen 80 ihmistä. Kuolleiden joukossa oli myös siviilejä. AP:n mukaan myös Azerbaidzhanin viranomaiset väittävät Armenian asevoimien tappaneen siviilin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Azerbaidzhanin puolustusministeriö on kertonut kohdistavansa hyökkäyksen ainoastaan sotilaskohteisiin "korkean tarkkuuden aseita" käyttämällä. Siviilien väitetään olevan vapaita poistumaan humanitäärisiä käytäviä pitkin, joista yksi kulkee Armeniaan.

Armenia on tuominnut Azerbaidzhanin aloittaman hyökkäyksen. Myös Euroopan unioni on vaatinut Azerbaidzania lopettamaan sotilasoperaationsa välittömästi.