Alppiruusupuisto

Raision Alppiruusupuisto kohta kauneimmillaan – yli 1 900 alppiruusua

JUHA PAJU
Yksittäisiä alppiruusuja on jo kukassa sekä vanhalla että uudella alueella, mutta pian Raision alppiruusupuiston kukkaloisto on kauneimmillaan.
Yksittäisiä alppiruusuja on jo kukassa sekä vanhalla että uudella alueella, mutta pian Raision alppiruusupuiston kukkaloisto on kauneimmillaan.

Raision Alppiruusupuistossa pääkukinta ajoittuu kesäkuun alkuun, joten puisto on pian täydessä kukinnassaan. Alppiruusut kukkivat noin kolme viikkoa.

Puistossa on nyt yli 1 900 alppiruusua ja eri lajikkeita puistosta löytyy 266. Raision kaupunki arvioi tiedotteessaan, että kukinnasta tulee tänä vuonna kohtuullinen.

Alppiruusut on istutettu talkootyöllä. Kuka tahansa voi ostaa oman alppiruusun ja tänäkin vuonna niitä on ostettu jo lukuisia. Halutessaan alppiruusun pääsee myös istuttamaan itse. Seuraava istutusilta järjestetään syksyllä.

Raision lukion asvaltoidulta kentältä löytyy vierailijoille pysäköintitilaa. Raisiontien bussipysäkiltä puistoon on matkaa noin 600 metriä.

Puiston läpi kulkee kevyenliikenteen reittejä, joiden varsilla on useita penkkejä levähtämistä varten. Lisäksi metsässä polveilee 1,7 kilometrin mittainen polku, jota kulkemalla voi tutustua puistoon lähemmin.

Fakta

Raision Alppiruusupuistossa muutakin kuin alppiruusuja

Puiston puiden runkoja pitkin kiipeää köynnöshortensiat.

Alueella kukkivat pienikukalliset kärhöt sekä magnoliat.

Kosteikkoalueelta löytyy muun muassa kurjenmiekkaa, rentukkaa, suopursua, kotkansiipeä ja helmisaniaista.

Yli 60 kappaletta kuusta muistuttavia ja monille tuntemattomia siroja hemlokkeja.

Erilaisia tuijia, kuten jättituijaa ja pensasmaisena kasvavaa koreantuijaa.

Puistossa palvelee Cafe Alppi.