Vankilat

Vankilan virkamiehet läträsivät töissä alkoholilla – seurauksena potkut

LENNART HOLMBERG
Vankilan virkamiehet toivat alkoholia töihin uudenvuodenyönä.
Vankilan virkamiehet toivat alkoholia töihin uudenvuodenyönä.

Rikosseuraamuslaitos irtisanoi viisi valvontatehtävissä työskennellyttä Riihimäen vankilan virkamiestä. Irtisanomisen syynä on virkamiesten alkoholin juominen työpaikalla. Tapahtumat ovat sattuneet uudenvuodenyönä.

Hämeen ja Pirkanmaan rikosseuraamuskeskuksen johtaja Pasi Oksa tuomitsee jyrkästi virkamiesten käytöksen.

– Jyrkät on kyllä toimenpiteetkin. Kyllä kai viinaa on ennenkin työpaikoilla juotu, mutta se liittyy yleensä alkoholiongelmaan. Tässä tapauksessa toiminta oli suunnitelmallista ja tarkoituksellista ottaen huomioon tapahtuneen ajankohdan, Oksa toteaa.

Virkamiesten irtisanominen astui voimaan tänään, torstaina.

Riihimäen vankilan henkilökuntamäärä on öisin rajoitetumpaa kuin päiväsaikaan, joten varsinkin yövuorot vaativat työntekijöiltä Oksan mukaan erityistä tarkkuutta ja valppautta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Alkoholin nauttiminen vaarantaa koko yksikön turvallisuuden, Oksa toteaa.

Riihimäen vankila on iso yksikkö, joten viiden virkamiehen aukko pystytään täyttämään.

– Kokonaishenkilökunnan määrä on 90 hengen paikkeilla, joten viiden henkilön irtisanomista voidaan verrata flunssa-aaltoon. Totta kai tämä aiheuttaa kuitenkin miettimistä, että miten töitä nyt järjestetään, Oksa toteaa.

Virkamiesten toiminnassa on ilmennyt myös muita vakavia laiminlyöntejä, joista Oksa ei kuitenkaan voi kertoa enempää.

Valtion virkamieslain mukaan virkasuhde voidaan virkamiehestä johtuvasta yksilöllisestä erityisen painavasta syystä irtisanoa.

Irtisanotuilla virkamiehillä oli mahdollisuus lausua asiasta kuulemisessa oma käsityksensä ennen päätöksentekoa. Kaikki viisi irtisanottua henkilöä pidätetään virasta jo irtisanomisajaksi. Rikosseuraamuslaitoksen päätökset ovat valituskelpoisia.

Juttua päivitetty 25.5. klo 17.20: Lisätty Pasi Oksan kommentit.