Tunnin juna

Maanomistajat ja asukkaat pääsevät tutustumaan Salon ja Turun välisen kaksoisraiteen suunnitelmiin

MARTTIINA SAIRANEN

Salon ja Turun välisen kaksoisraiteen suunnittelu etenee. Kesäkuussa järjestetään alueen maanomistajille ja asukkaille suunnattuja yleisötilaisuuksia, joissa esitellään ratasuunnitelmaluonnoksia.

Tilaisuudet pidetään Kaarinassa Hovirinnan koulutalolla 7. kesäkuuta kello 17.00–19.00 ja Paimiossa kaupungintalon Paimiosalissa 8. kesäkuuta kello 17.00–19.00.

Kaarinan tilaisuudessa käsitellään ratasuunnitelmaa Nunna–Kupittaa, jonka suunnittelualue jatkuu Verkasaaresta Kupittaalle. Paimion tilaisuus taas koskee ratasuunnitelmaa Hajala–Nunna, jonka suunnittelualue rajautuu Salon Hajalasta Kaarinan Verkakaaren kohdille.

Tilaisuudet järjestää Turun Tunnin Juna Oy. Yhtiön tiedotteen mukaan suunnittelualueen rajalla tai Littoisissa asuvat voivat valita, kumpaan tilaisuuteen osallistuvat. Tilaisuuksiin on kutsuttu suunnitellun ratalinjauksen läheisyydessä sijaitsevien kiinteistöjen omistajat.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yleisötilaisuuksissa esitellään keskeisimpiä suunnitteluratkaisuja, uuden raiteen edellyttämiä tie- ja katujärjestelyjä sekä melutilannetta. Esitysten jälkeen on mahdollisuus tutustua karttoihin sekä jättää suunnitelmaluonnoksista palautetta ja kommentteja.

Mikäli tilaisuuksiin ei pääse paikalle, suunnitteluratkaisuihin voi tutustua myös verkossa osoitteessa tunninjuna.sitowise.com. Palautetta ja kysymyksiä voi jättää osoitteessa tunninjuna.fi/anna-palautetta tai sähköpostilla osoitteeseen info@tunninjuna.fi.

Tilaisuuksissa on paikalla Turun Tunnin Juna Oy:n projektijohtaja ja suunnitteluryhmän asiantuntijoita.

Ratasuunnitelmat valmistuvat arviolta vuoden 2023 loppuun mennessä, minkä jälkeen ne tulevat virallisesti nähtäville ja niistä voi jättää muistutuksia.