Tontit

Turun jokirannassa parkkipaikkana olleesta korttelista suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu

Visualisointikuva mahdollisista rakennusmassoista Herkules-tontilla.
Visualisointikuva mahdollisista rakennusmassoista Herkules-tontilla.

Vuoden 2019 alussa kaavaluonnosvaiheeseen jäänyt, Herkules-nimellä kulkenut tontti päätyy suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailuun. Tontin omistavan Senaatti-kiinteistöjen tavoite on tiedotteen mukaan kilpailulla löytää koko kortteliin kaupunkikuvallisesti laadukkaat ja monipuoliset suunnitelmat sekä käyttötarkoitukset.

Tammikuussa 2019 Turun kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi asemakaavaluonnoksen, jonka mukaan tontilla olisi rakennusoikeutta 17 500 neliötä. Asuntoja tuon alustavan suunnitelman mukaan tulisi 300 ja asukkaita 450. Noin hehtaarin kokoiselta tontilta on purettu vanhat puutalot lukuun ottamatta yhtä, yli 190-vuotiasta empiretyylistä taloa. Senaatti-kiinteistöjen mukaan tämä puutalo säilytetään.

Kilpailu käynnistyy tämän vuoden elokuussa, se on tarkoitus saada päätökseen ensi vuoden keväällä ja sen jälkeen Turun kaupungin olisi tarkoitus jatkaa asemakaavaehdotuksen laatimista yhdessä kilpailun voittajan ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vuoden 2019 kaavaluonnoksen hyväksymisen yhteydessä lautakunta edellytti, että vähintään viidesosa kerrosalasta pitää osoittaa liike- ja toimistokäyttöön. Senaatti-kiinteistöjen mukaan osa alueesta jää yhä sen omistukseen, ja se on tarkoitus myydä vasta asemakaavan voimaan tulemisen jälkeen.

Kilpailu on suunnattu ammattimaisille kiinteistöalan toimijoille, rakennuttajille sekä näiden muodostamille toteuttaja- tai kilpailijaryhmille. Senaatti-kiinteistöt edellyttää kilpailijoilta viite- ja konseptisuunnitelmia sekä tarjousta asuin- ja liikerakennusoikeuden ostamisesta.

Lue myös: Martinsillan tontille 450 asukasta – tiedossa 4–10-kerroksisia taloja