Turun yliopisto

Turun yliopistolle lahjoitusprofessuuri Loimaan seudulta

TS/JORI LIIMATAINEN
Loimaan seudun teknologiayritysten, Loimaan kaupungin ja paikallisen kauppakamariosaston lahjoitusprofessuuri Turun yliopistolle avataan täytettäväksi tänä vuonna.
Loimaan seudun teknologiayritysten, Loimaan kaupungin ja paikallisen kauppakamariosaston lahjoitusprofessuuri Turun yliopistolle avataan täytettäväksi tänä vuonna.

Loimaan seudulla toimivat teknologiayritykset lahjoittavat yhdessä Loimaan kaupungin ja Loimaan kauppakamariosaston kanssa Turun yliopiston teknilliseen tiedekuntaan uuden professuurin. Nyt lahjoitettava professuuri painottuu älykkääseen tuotantoon ja tuotejärjestelmien elinkaarihallintaan ja se vahvistaa tiedekunnan kone- ja automaatiotekniikan kokonaisuutta. Lahjoituksen arvo on 610 000 euroa. Professuuri avataan täytettäväksi vuoden 2023 aikana.

Tiedekunnan dekaanin Jaakko Järven mukaan uusi professuuri vahvistaa tutkinto-ohjelman digitaaliteknologian painotusta.

Loimaan seudun teknologiayrityksille tiivis yhteistyö teknillisen tiedekunnan kanssa avaa suuria mahdollisuuksia tuotekehityksessä ja innovaatiohankkeissa sekä osaamisen henkilöstön kehittämisessä, toteaa Pematek Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Heikonen yliopiston tiedotteessa.

– Loimaan seudun yritykset valmistavat erilaisia vaativia teknologiatuotteita, kuten hitsausautomaatiojärjestelmiä, työkoneita ja henkilönostimia. Näiden kehittäminen vaatii monipuolista osaamista, jossa yhdistyy konetekniikka, automaatiotekniikka ja tietotekniikka. DI-koulutuksen saaminen Turkuun lisää seutukunnan yritysten kilpailukykyä ja kasvua, Heikonen summaa.

Lahjoituksessa mukana olevat yritykset ovat Pemamek Oy, Dinolift Oy, LMCE Group, Wille Machines Oy, Stera Technologies Oy, Hydoring Oy, Nordic Traction Oy ja Dometal Oy. Vuonna 2021 toimintansa aloittaneessa Turun yliopiston teknillisessä tiedekunnassa on 50 professoria, 350 muuta opettajaa, tutkijaa ja asiantuntijaa sekä 3 000 opiskelijaa.