Lajittelu

Vuoden vilkkain päivä lajitteluasemilla lähestyy – Topinoja ja Korvenmäki palvelevat kesällä myös lauantaisin

LENNART HOLMBERG
Helatorstain jälkeinen perjantai on perinteisesti Topinojan lajitteluaseman vilkkain päivä. Aiempina vuosina asemalla on ollut pitkiä jonoja.
Helatorstain jälkeinen perjantai on perinteisesti Topinojan lajitteluaseman vilkkain päivä. Aiempina vuosina asemalla on ollut pitkiä jonoja.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) lajitteluasemat ovat suljettuna helatorstaina 18.toukokuuta, mikäli niiden normaali aukioloaika osuu kyseiselle päivälle. Poikkeuksena on Turussa Hiidenkadulla sijaitseva LSJH:n poistotekstiilimyymälä, joka on avoinna helatorstaina klo 11–15. Helatorstaina on suljettuna myös LSJH:n asiakaspalvelu.

Helatorstain jälkeinen perjantai on lajitteluasemilla perinteisesti vuoden vilkkain päivä, joten asiointiin kannattaa kyseisenä päivänä varata reilusti normaalia pidempi aika, vinkataan LSJH:n tiedotteessa. Tänä vuonna myöhään alkaneet kevätsäät ja -siivot voivat lisätä jonoja entisestään.

Arkipyhän vuoksi jäteastioiden tyhjennyspäivät voivat LSJH:n kilpailuttamissa kunnissa poiketa yhdellä tai kahdella päivällä tavanomaisesta.

Kesäkuun alusta Topinojan ja Korvenmäen lajitteluasemilla siirrytään kesäaikaan. Asemat palvelevat kesä–elokuussa arkipäivien lisäksi joka kuukauden viimeinen arkilauantai.

Fakta

Kierrätys lajitteluasemilla

Kotitaloudet voivat tuoda lajitteluasemille maksutta puujätettä, painekyllästettyä puuta, metalliromua, haravointijätettä, risuja ja oksia, haitallisia vieraslajeja ja vaarallisia jätteitä enintään 50 litraa tai kiloa.

Myös kodin poistotekstiilit, kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkaukset, keräyspaperi, sähkö- ja elektroniikkalaitteet, loisteputket ja energiasäästölamput, paristot, pienakut ja lyijyakut sekä vanteettomat renkaat (enintään kahdeksan kerralla) otetaan vastaan maksutta.

Siivous- ja remonttijätteet otetaan vastaan hinnaston mukaan.

LSJH:n alueella on 13 lajitteluasemaa aina Utöstä Uuteenkaupunkiin. Lisäksi alueella palvelee pyörillä liikkuva lajitteluasema Siira.

Lähde: Lounais-Suomen Jätehuolto