Tapahtumat

Moottoripyöräkulkue etenee Turusta Lietoon lauantaina kello 13.30 alkaen

TS/LENNART HOLMBERG
Kulkueella on pitkät perinteet. Kuvassa tunnelmaa vuodelta 2014.
Kulkueella on pitkät perinteet. Kuvassa tunnelmaa vuodelta 2014.

Liedon motoristikirkon pitkä perinne saa jatkoa äitienpäivän aattona. Järjestyksessään 41. moottoripyöräilijöiden ulkoilmamessu pidetään Liedon kirkon edustalla lauantaina. Messua edeltää myös tuttuun tapaan moottoripyöräkulkue.

Moottoripyörät ajavat Lietoon yhdessä Kupittaalta, Blombergin aukiolta lähtien. Osallistujamäärän mukaan ja liikennehaittojen minimoimiseksi kulkue lähtee liikkeelle ajoryhmittäin klo 13.30 alkaen. Kärjessä, Honda Gold Wing -moottoripyörän kyydissä, messun kulkueristin tuo Ruskon kirkkoherra, rovasti Pasi Salminen, joka saarnaa messussa.

Motoristikirkkoon on pyöräparaatilla viimeksi matkattu neljä kevättä sitten. Korona teki koko tapahtumaan kahden vuoden paussin, ja kun messu viime keväänä toteutettiin, jätettiin paraatiajo pois.

Kulkueen lisäksi Liedon motoristikirkko vaalii tiukasti muitakin perinteitä. Messun teksteihin kuuluu aina Motoristin psalmi, jonka suomentaja rovasti Erkki Marttinen toi motoristikirkkoidean Lietoon ja Suomeen Saksasta vuonna 1981. Messun ylistysosa toteutetaan yhä koneita käyttämällä, tosin nykyään vain kymmenen sekunnin ajan. Messun päättää aina Suvivirsi, ja sen kolehtikohteena on Yhteisvastuukeräys.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Motoristikirkon muusikkoina on vuosien varrella kuultu erilaisia tyylilajeja edustavia, tunnettuja artisteja, jotka lisäksi ovat esiintyneet jo ennen messua. Näin tälläkin kertaa, kun lietolaisessa kesäkauden avauksessa lavalle nousee Tommi Läntinen.

Motoristikirkko Liedon kirkolla, Kirkkotie 14, la 13.5. klo 15.

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.