Sitra

Atte Jääskeläinen Sitran yliasiamieheksi

HELENA HEISKANEN/OKM
Atte Jääskeläinen
Atte Jääskeläinen

Ylijohtaja Atte Jääskeläinen on valittu Suomen itsenäisyyden juhlarahaston, Sitran uudeksi yliasiamieheksi.

Valinnan tehnyt Sitran hallintoneuvosto haastatteli tehtävään kahta hakijaa. Hallintoneuvosto valitsi Jääskeläisen tehtävään äänin 8–5. Toisena ehdokkaana oli yhdysvaltalaisessa Johns Hopkins -yliopiston senior fellow Tommi Laitio.

– Atte Jääskeläisen vahva kokemus organisaatioiden johtamisesta vakuutti hallintoneuvoston. Hänen johdollaan suomalaisten tulevaisuustalo pystyy jatkossakin tuottamaan arvoa Suomelle, kun toimintaympäristömme on voimakkaassa muutoksessa, hallintoneuvoston puheenjohtaja Tarja Filatov sanoo Sitran tiedotteessa.

Jääskeläinen on Sitran kymmenes yliasiamies.

Jääskeläinen siirtyy Sitran johtoon opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston ylijohtajan paikalta. Hän on työskennellyt aiemmin Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana, Suomen tietotoimiston toimitusjohtajana, LUT-yliopiston työelämäprofessorina sekä vierailevana tutkijana London School of Economicsissa ja Oxfordin yliopistossa.

Sitran yliasiamiehen tehtävä avautui, kun nykyinen yliasiamies Jyrki Katainen ilmoitti siirtyvänsä yksityisen yrityksen palvelukseen. Yliasiamiehen tehtävää haki 20 ihmistä.