Lauttaliikenne

Kustavin ja Korppoon lauttapaikoilla alukset vaihtuvat, kahvion puutteen katsottiin heikentävän palvelutasoa

JANE ILTANEN
Aura palaa kulkemaan Kustavin ja Iniön väliä. Sterna siirtyy vara-alukseksi Parainen–Nauvo lauttavälille.
Aura palaa kulkemaan Kustavin ja Iniön väliä. Sterna siirtyy vara-alukseksi Parainen–Nauvo lauttavälille.

Varsinais-Suomen Ely-keskus tiedottaa muuttavansa Kustavi–Iniö ja Korppoo–Norrskata lauttapaikkojen aluksia 11.toukokuuta alkaen. Aura palaa liikennöimään lauttavälille Kustavi–Iniö ja liikenne jatkuu voimassa olevalla aikataululla. Lautta-alus Falco aloittaa liikennöinnin Korppoo–Norrskata välillä ja Sterna asetetaan vara-alukseksi Parainen–Nauvo välille. Ely selvitti myös mahdollisuutta toteuttaa esteetön matkustamo- ja kahviotila Sternan autokannen yläpuolelle sekä liikennöinnin lisääminen Kustavi–Iniö lauttavälillä ruuhkaisina kesäkuukausina saariston rengasreitin ollessa auki. Toteuttaminen ei kuitenkaan ollut mahdollista taloudellisista syistä.

Vuodenvaihteessa 2022–2023 Sterna siirrettiin kulkemaan Kustavin ja Iniön väliä. Tavoitteena oli sesonkiaikoina ruuhkaisen välin parantaminen ajoneuvokapasiteetiltaan 7–12 ajoneuvoa suuremmalla lautalla. Samalla aiemmin Kustavi–Iniö lauttavälillä liikennöinyt Aura-alus siirrettiin Korppoo–Norrskata lauttavälille korvamaan lautta-alus Mergus.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Saatujen asiakaspalautteiden sekä Saaristoasiain neuvottelukunnan ja Paraisten kaupungin lausuntojen perusteella yleinen näkemys on, että lauttavaihdoksen myötä Kustavin ja Iniön lauttavälin palvelutaso on heikentynyt kapasiteetiltaan suuremmasta lautasta huolimatta, kerrotaan Ely-keskukselta.

Palvelutasoa koettiin heikentävän kahvion puute ja matkustamotilat. Sternan matkustajatilassa on paikat yhdeksälle matkustajalle, ja ne sijaitsevat aluksen autokannen alla, konehuoneen vieressä. Auralla matkustajatilat sijaitsevat autokannen yläpuolella ja lautalla on myös kahvila.

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.