Liikennerikkomukset

Kortittomat rattijuopot törttöilivät Turun keskustassa ja Kaarinassa, Ruskolla humalainen törmäili yrittäessään päästä parkkiin

RIITTA SALMI

Erilaiset liikennerikokset työllistivät viikonloppuna poliisia Turun seudulla.

Kolmen aikaan aamuyöllä lauantaina poliisipartio kiinnitti huomionsa Turun keskustassa omituisesti kulkevaan pakettiautoon. Auto päätettiin pysäyttää tarkastusta varten, ja kuljettaja puhalsi poliisin alkometriin 1,6 promillen tuloksen. Kuljettajaa epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Noin kymmentä vaille viisi poliisille ilmoitettiin Kaarinassa tapahtuneesta liikennevahingosta. Tapahtumapaikalla ilmeni, että henkilöauton kuljettaja oli ajanut päin liikennemerkkiä. Kuljettajalle suoritetun puhalluskokeen tulos oli kaksi promillea. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Loppuiltapäivästä kello 17.50 aikaan poliisipartio pysäytti tarkastukseen Turun keskustassa pakettiauton. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Lisäksi hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen bentsodiatsepiinien ja kokaiinin osalta. Kuljettajaa epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sunnuntaina kello 2.20 aamuyöllä poliisille ilmoitettiin epäillystä rattijuopumuksesta Ruskolla. Partiolle selvisi, että humaltunut kuljettaja oli yrittänyt päästä erään talon parkkipaikalle. Mennessään sinne hän oli ensin peruuttanut lumipenkkaan, sitten törmännyt tolppaan ja sitten autokatoksen kulmaan mennessään parkkipaikalle. Kuljettaja puhalsi alkometriin kahden promillen lukemat ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Liikkennerikosten lisäksi poliisi sai perjantaina noin puoli kahdeksan aikaan ilmoituksen Turun Merimiehenkadulta epäillystä nuorten joukkotappelusta. Tapahtumapaikalla asiaa selvitettäessä ilmeni kuitenkin, että kyseessä oli kahden nuoren miehen ennalta sovitusta välien selvittelystä. Osapuolet kärsivät lieviä vammoja.