Tulipalot

Liedon keskustan rivitalopaloa epäillään tahallaan sytytetyksi, mies otettu kiinni tapahtumapaikalta

SIMO PÄIVÄRINTA
Tulipalo sai alkunsa kuvan oikeassa reunassa näkyvältä alueelta. Roskakatos tuhoutui palossa.
Tulipalo sai alkunsa kuvan oikeassa reunassa näkyvältä alueelta. Roskakatos tuhoutui palossa.

Liedon keskustassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tapahtunutta tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Poliisi on aloittanut asiasta esitutkinnan tuhotyönä ja ottanut tapahtumapaikalta yhden miehen kiinni rikoksesta epäiltynä.

Kahden asunnon rivitalon kattorakenteet kärsivät mittavia vahinkoja roskakatoksesta alkunsa saaneessa tulipalossa. Asunnoissa oli palon syttyessä paikalla yhteensä kahdeksan henkeä. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa, ja asunnot kärsivät vain vesivahinkoja.

Pelastuslaitos haki toisesta asunnosta turvaan kolme kissaa. Kaksi oli piiloutunut, ja omistajat löysivät ne myöhemmin aamulla kunnossa.

– Toinen kissoista osaa avata ovia ja oli mennyt vaatekaappiin. Toinen, joka on vielä keskenkasvuinen, oli piiloutunut tiskikoneen alle, kertoo talon asukas.

Päivystävän palomestari Riku Koskisen mukaan talon yläpohjassa liekeiksi yltyneestä tulipalosta ei ollut leviämisvaaraa.

Hälytys sivullisten huomaamasta tulipalosta tuli hieman ennen kello kolmea yöllä. Pelastuslaitos pääsi poistumaan paikalta noin aamuseitsemältä.