Ravintolat

Kaskis valittiin Suomen kolmanneksi parhaaksi ravintolaksi

MARTTIINA SAIRANEN
Kaskenmäen päällä, kerrostalon alakerrassa sijaitseva ravintola Kaskis palkittiin Suomen kolmanneksi parhaaksi ravintolaksi. Kaskis on Suomen ensimmäinen ravintola, jolla on Michelin-tähti Helsingin ulkopuolella.
Kaskenmäen päällä, kerrostalon alakerrassa sijaitseva ravintola Kaskis palkittiin Suomen kolmanneksi parhaaksi ravintolaksi. Kaskis on Suomen ensimmäinen ravintola, jolla on Michelin-tähti Helsingin ulkopuolella.

19. kertaa järjestetyssä Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksessä Suomen parhaaksi valittiin vuodelle 2023 ravintola Palace.

Voittajat julkistettiin torstaina Helsingin messukeskuksen Kevätmessuilla. Turkulaisravintoloista listan korkeimmalle sijalle ylsi Michelin-tähdelläkin viime vuonna palkittu Kaskis. Vuonna 2022 Kaskis oli listan sijalla kahdeksan.

Muista turkulaisravintoloista listalle ylsivät Mami sijalle 21, Smör heti perässä sijalla 22 ja Kakolanruusu sijalla 37.

Vielä viime vuonna suomalaisravintoloiden kärkiviiteenkymmeneen yltäneet ravintolat Tintå ja NOOA eivät tänä vuonna sijoittuneet listalle.

Sadan parhaan listalle sijoittuivat myös turkulaiset Oobu (61.), Nobi (70.), Karu Izakaya (88.) ja Siro (96.)

Äänestäjiksi Viisi tähteä -median järjestämään kisaan kutsuttiin yli tuhat ruokakulttuurin vaikuttajaa ympäri Suomen. Äänestäjien joukossa oli ravintoloitsijoita, kokkeja ja keittiömestareita, salityöntekijöitä, alaa seuraavia journalisteja sekä alkoholi- ja ruoka-alojen ammattilaisia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ravintola Palace valittiin listalla Suomen parhaaksi ravintolaksi jo neljännen kerran peräkkäin.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen TOP 10

1. Palace, Helsinki

2. Basbas, Helsinki

3. Kaskis, Turku

4. Bistro Bardot, Helsinki

5. Vinkkeli, Helsinki

6. Luovuus kukkii kaaoksesta, Helsinki

7. Savoy, Helsinki

8. Grön, Helsinki

9. Café Savoy, Helsinki

10. Alexanderplats, Helsinki

Lue myös: Uransa alussa keittiömestari Erik Mansikka yöpyi huippuravintolan salissa pöytäliina peittonaan – "Aloitin työt jo kaksi tuntia ennen, etten vaan kämmäisi mitään"

"Tislaus on täyttä kemiaa" – Kaskiksen sommelier osaa vaikkapa absintin valmistuksen ja on myös huipputason saken maistaja

Turkulaisen Kaskiksen Michelin-tähti on omistautumisen, ideoiden ja asiakkaiden arvostuksen tulos – "Ei oikein löydä sanoja sille, mitä on tullut tehtyä"

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Mamkala
Juu
Miksei äänestäjäksi kelvannut tavallinen syömäri?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.