Varha

Tyksin laboratorioiden määrä kasvoi

RIITTA SALMI

Tyksin laboratorioiden verkosto laajeni seitsemällä uudella toimipaikalla Varsinais-Suomen hyvinvointialueen eli Varhan myötä. Laboratorio- ja ajanvarausjärjestelmät yhtenäistetään vaiheittain kuluvan vuoden aikana. Yhtenäistämisen jälkeen asiakas voi käyttää kaikkia Varhan alueen Tyks Laboratorioiden näytteenottopalveluja asuinkunnasta riippumatta.

– Toistaiseksi yhtenäistämistyö on valmiina Naantalin ja Paraisten sekä vappuna Someron laboratorion osalta, Tyks Laboratorioiden johtaja Antti Hakanen kertoo tiedotteessa.

Myös Kaarinan, Kemiönsaaren, Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän (Aura, Pöytyä ja Yläne) sekä Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksen (KTO:n) laboratoriot liittyivät Tyks Laboratorioihin. Näiden Laboratorioiden ajanvaraus jatkuu samaan tapaan kuin aiemmin, kunnes tietojärjestelmien yhtenäistäminen on tehty.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tulevat muutokset parantavat asiakaspalveluamme. Saamme koko Varsinais-Suomen asukkaat samojen palveluiden ja ajanvarausjärjestelmän piiriin. Silloin näytteenoton voi varata sieltä, mikä itselle parhaiten sopii, Hakanen toteaa.

Jo ennen hyvinvointialueeksi yhdistymistä Tyks Laboratorioihin oli liittynyt valtaosa Varsinais-Suomen kunnista: Koski Tl, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Paimio, Pyhäranta, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa. Näiden kuntien asukkaat ovat jo tottuneet varaamaan itselleen ajan sopivasta paikasta.

– Pyrimme siihen, että tietojärjestelmien yhtenäistäminen on valmiina loppuvuonna kaikissa uusissa laboratorioissamme. Tiedotamme laboratoriopalvelumme laajenemisen vaiheista ajantasaisesti Tyksin verkkosivuilla, Hakanen lupaa.

Lue myös: Lukijoilta | Tyks Laboratorioiden näytteenottopalveluita kehitetään jatkuvasti, ja asiakkaatkin voivat vaikuttaa palveluihin