Ikäihmiset

Turku käyttää testamentattuja varoja ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseen

RIITTA SALMI

Turun kaupunki pyytää ehdotuksia kaupungin testamenttilahjoitusvarojen käyttöön. Turku käyttää tänä vuonna enintään 325 000 euroa kaupungin kuolinpesien säästörahaston ja sosiaalirahaston tuottovaroja ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseen. Lahjoitusvarojen käyttöön pyydetään ehdotuksia mielen hyvinvointiin, yksinäisyyden vähentämiseen sekä toimintakykyyn ja kansalaistaitoihin, kulttuurihyvinvointi huomioiden. Hakijoina voivat olla kaupungin omat toimijat ja rekisteröidyt yleishyödylliset yhdistykset, järjestöt ja säätiöt.

Ideoiden painopisteenä tulee olla ensisijaisesti ikäihmisille kohdennetut palvelut, jotka tukevat kaupungin strategiaa ja lakisääteistä tehtävää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä myös sote-uudistuksen jälkeen. Toiminnan on kohdistuttava mahdollisimman moneen ihmiseen tai oltava muulla tavoin tuloksellista kohderyhmä huomioiden. Idean toteuttaja sitoutuu seurantatietojen raportointiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Toimintaa toivotaan asuinalueille lähelle turkulaisia. Ikäihmisille tarkoitettujen ideoiden lisäksi on mahdollista ehdottaa myös ikäkaaret yhdistävää toimintaa. Esimerkiksi Daisy Ladies -yhdistys on toteuttamassa testamenttivaroilla Kuka minä olen? -hanketta, jossa kerätään kaikenikäisten naisten elämäntarinoita sekä kirjaksi että äänikirjaksi, toteaa kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa tiedotteessa.

Hakemukset tulee jättää viimeistään 5 toukokuuta kello 12. Vuonna 2023 rahoitettavat toiminnot on toteutettava vuoden 2024 loppuun mennessä. Haussa ei voida huomioida hakijan toimintasuunnitelmaan sisältyvää perustoimintaa. Laite- ja välinehankintoja voidaan tukea vain yhdistettynä palveluun. Varojen jaosta päättää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta.