Liikenneturmat

Iäkäs naispyöräilijä kuoli jäätyään suojatiellä kuorma-auton alle Turun Portsassa – kuljettajaa epäillään kuolemantuottamuksesta

MARTTIINA SAIRANEN

Polkupyörällä liikkunut iäkäs nainen kuoli liikenneonnettomuudessa Turun Portsassa Puistokadulla viime viikon torstaina iltapäivällä. Poliisi epäilee kuorma-auton kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Sekä polkupyöräilijä että kuorma-autoa ajanut, 1970-luvulla syntynyt mieskuljettaja ajoivat yksisuuntaista Puistokatua Raision suunnasta Kaarinaan päin. Kuorma-auto oli kääntymässä Puistokadulta oikealle Rauhankadun suuntaan. Silminnäkijöiden mukaan nainen ajoi suojatielle vihreillä valoilla, mutta tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer Lounais-Suomen poliisista ei vahvista tietoa.

Paaerin mukaan liikennevalot toimivat normaalisti.

Puistokadun pyörätie, jota nainen pyöräili, jatkuu suojatiellä pyörätien jatkeena, mikä tarkoittaa pyöräilijöiden etuajo-oikeutta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Polkupyöräilijä sai yliajosta vakavat vammat ja hän menehtyi myöhemmin Tyksissä.

Paikalla oli useita silminnäkijöitä. Ohikulkijat ryhtyivät heti onnettomuuden tapahduttua auttamaan naista ennen kuin ensihoito saapui paikalle.

Onnettomuus tapahtui 23. maaliskuuta hieman kello yhden jälkeen iltapäivällä. Tutkinnanjohtaja Paaer kertoo, että osa kuulusteluista on vielä tekemättä ja hän ei voi paljastaa yksityiskohtia vakavasta onnettomuudesta.

Poliisi ei epäile, että alkoholilla olisi ollut osaa tapahtuneeseen.

– Kyseessä on hyvin valitettava onnettomuus. Turun keskustan liikenneympäristö on haastava ja siellä saa olla tarkkana, Paaer toteaa.

Turun keskustassa tapahtui helmikuun alussa onnettomuus, jossa nainen jäi suojatielle kääntyvän pakettiauton alle.

Lue: Nainen ylitti suojatietä vihreillä valoilla Turun keskustassa, kun kuorma-autoilija ajoi hänen päällensä – kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta