Koirat

Oikeutta eläimille -järjestön luolakoiravetoomus kerännyt 18 000 nimeä

ANNE SAVOLAINEN
Luolakoirajahdissa käytetään pieniä koiria, kuten mäyräkoiria tai eri terrierirotuja. Arkistokuvan koira ei liity luolakoirakokeisiin.
Luolakoirajahdissa käytetään pieniä koiria, kuten mäyräkoiria tai eri terrierirotuja. Arkistokuvan koira ei liity luolakoirakokeisiin.

Oikeutta eläimille -järjestö vaatii elävien kettujen käytön kieltämistä luolakoiraroduille tarkoitetuissa kokeissa. Asian puolesta lauantaiaamuna julkaistu vetoomus on kerännyt tähän mennessä 18 000 allekirjoitusta.

Järjestö julkaisi lauantaina videoita luolakoirien taipumuskokeista Mynämäellä ja Vihdissä. Syksyllä vuonna 2022 salakuvatussa materiaalissa näkyy kuinka kokeessa käytettävät ketut ja kokeisiin osallistuvat koirat pääsevät lähes vapaasti tappelemaan keskenään. Kokeissa eläinsuojelulain noudattamista valvovat eläinlääkärit eivät puutu tapahtumiin.

Oikeutta eläimille -järjestön laatima vaatimus on kohdistettu sekä kokeiden säännöt laativalle Kennelliitolle että lainsäätäjälle. Järjestö muistuttaa, että eläinsuojelulain mukaan maa- ja metsätalousministeriö voi kieltää sellaiset kokeet, joissa eläimille voi aiheutua tarpeetonta kipua, tuskaa tai kohtuutonta rasitusta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Myös Suomen Eläinlääkäriliitto on vaatinut luolakoirakokeiden kieltämistä. Liitto huomauttaa Facebook-sivullaan, että luolakokeet ja näihin harjoittelu elävää kettua käyttäen ovat ketulle äärimmäisen stressaavia tilanteita.

Lue myös: Kennelliitto sai kuulla luolakoirien taipumuskokeiden sääntörikkomuksista jo muutama päivä sitten: toimijat ovat tiedossa – Turun Seudun Mäyräkoirakerho ei kommentoi tapahtunutta

Mynämäellä ja Vihdissä salaa kuvatut videot luolakoirakokeista paljastavat eläintappelua ja koirien sekä kettujen kärsimystä