Liikenne

Varsinais-Suomessa merkittävä määrä liikenneonnettomuuksia maanantain aikana – huono ajokeli jatkunee tiistaina

JUHA PAJU
Etelä-Suomessa on voimassa ajokelivaroitus. Kustavintiellä pyrytti sakeasti maanantaina.
Etelä-Suomessa on voimassa ajokelivaroitus. Kustavintiellä pyrytti sakeasti maanantaina.

Maanantaina lumisateen, pöllyävän lumen ja liukkauden tienpintojen vuoksi vallinnut huono ajokeli on pitänyt Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen kiireisenä. Liikenneonnettomuuskeikkoja oli iltakahdeksaan mennessä kertynyt 13 kappaletta, mikä on tavanomaista korkeampi määrä.

– Ei ole onneksi tullut ihmeellisiä henkilövahinkoja. Lähinnä tieltä suistumisia tai törmäyksiä, mutta vakavilta henkilövahingoilta on vältytty, Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan.

Illan aikana muun muassa rekka suistui ojaan Varsinais-Suomen ja Länsi-Uudenmaan rajalla Lahnajärven ja Sammatin liittymien välillä. Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja, mutta rekka vei mukanaan noin 50 metriä kaidetta.

– Se aiheuttaa siellä haittaa liikenteelle. Rekkaa ruvetaan jossain vaiheessa nostamaan ojasta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Raskas ajoneuvo oli vaikeuksissa iltapäivällä myös Salossa Vaskiontiellä. Lounais-Suomen poliisi tiedotti ajoneuvon olevan jumissa tukkien tien.

Aamulla pelastuslaitosta työllisti Laitilassa piha-alueella tapahtunut pieni liikennetehtävä sekä Salosta Piihovin ympäristöstä tullut automaattinen eCall -hälytys.

– Salon yksikkö kävi siellä etsimässä, kun jostakin autosta oli tullu eCall -hälytys. Autoa ei kuitenkaan löytynyt. Näitä hälytyksiä voi joskus tulla turhiakin, tilannekeskuksen vuoroesimies Jussimatti Roitto sanoo.

ECall on Eurooppalainen hätäviestijärjestelmä, joka hälyttää automaattisesti apua onnettomuustilanteissa. Hätäpuhelu käynnistyy, kun jokin turvalaite on lauennut törmäyksen seurauksena. Hätäpuhelun lisäksi auto lähettää tiedon auton sijainnista. Hätäpuhelu voidaan käynnistää myös manuaalisesti.

Aamukahdeksan aikaan pelastuslaitos sai hälytyksen ykköstielle Paimioon. Tilannekeskuksen paloesimies Juha Nieminen kertoi kyseessä olleen kahden henkilöauton kolari, jossa molemmat autot suistuivat kaiteeseen. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta autot kärsivät vaurioita.

Hieman aikaisemmin moottoritiellä Salossa henkilöauto suistui myös päin kaidetta. Tästäkin selvittiin peltivaurioilla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Forecan ennusteen mukaan lumisateet heikkenevät tiistaiaamuna, mutta jo iltapäivällä etelästä leviää seuraava annos lumisadetta laajalle alueelle maan etelä- ja keskiosaan, ja koillistuuli puhaltaa edelleen kohtalaisesti.