Helsingin telakka

Kanadalainen telakkayhtiö ostamassa venäläisten omistamaa Helsingin telakkaa

KIRSI TURKKI
Venäjän vastaisten pakotteiden vuoksi Helsingin telakan liiketoiminta itänaapuriin on ollut jäissä. Arkistokuva.
Venäjän vastaisten pakotteiden vuoksi Helsingin telakan liiketoiminta itänaapuriin on ollut jäissä. Arkistokuva.

Kanadalainen telakkayhtiö Chantier Davie kertoi tänään tiedotteessaan aikovansa ostaa Suomen Helsinki Shipyard Oy:n (HSO) omaisuuden. Osto-option käyttäminen tarkoittaa, että hankintaa ei ole vielä suoritettu. Telakkayhtiön ostosuunnitelmista uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan salaisia neuvotteluja yrityskaupasta on käyty vuodenvaihteessa lähtien, ja ne ovat edenneet jo kohtalaisen pitkälle.

– Jos yritysosto onnistuu, se yhdistäisi kaksi historiallista ja toisiaan täydentävää liiketoimintaa ja loisi läntisen maailman johtavan kansainvälisen arktisen laivanrakennuksen osaamiskeskuksen, kertoo telakkayhtiö Davien toimitusjohtaja James Davies.

Venäjän vastaisten pakotteiden vuoksi Helsingin telakan liiketoiminta itänaapuriin on ollut jäissä. Suomen ulkoministeriö aiemmin eväsi vientiluvan Venäjälle tilatulta jäänmurtajalta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Meneillään oleva prosessi on luottamuksellinen ja kanadalaisyhtiö kertoo antavansa lisätietoja vasta sen jälkeen, kun kauppa etenee merkittävään virstanpylvääseen, kuten ostosopimuksen allekirjoittamiseen.

Aiemmin on uutisoitu, että Helsingin telakka kiinnostaa sekä sijoittajia että alan toimijoita. Uusi tytäryhtiö myös perustettiin nopeaa myyntiä varten. Telakka työllistää myös useita turkulaisia alihankkijoita.

Kanadan Québecissä vuodesta 1825 lähtien toiminut Davie on erikoisalusten kuten jäänmurtajien, sotalaivojen ja lauttojen rakentaja valtioiden sekä kaupallisten asiakkaiden käyttöön.

Lue myös: Turkulaisen Almacon toimitusjohtaja yllättyi Helsingin telakan konkurssiuutisesta – "Kaikki alihankkijat haluavat varmasti varmistaa, että saavat saatavansa"

Lehdet: Helsingin telakkaa haetaan konkurssiin – alihankkijoiden joukossa myös turkulaisyrityksiä