Rikokset

Nuori bemarikuski kaahasi vaarallisessa takaa-ajossa Vanhassa Raumassa – poliisi pyytää silminnäkijöitä ja vaarassa olleita ottamaan yhteyttä

MARTTIINA SAIRANEN

Tänään sunnuntaina poliisilla oli vaarallinen takaa-ajo Vanhassa Raumassa. Aamulla kello 9.15 poliisi valmistautui pysäyttämään hopeanharmaan BMW 330 -mallisen farmariauton Valtakadulla. Kuljettaja päätti yrittää karkuun ja hän lähti kiihdyttämään huomattavasti nopeuttaan jatkaen vanhan kaupungintalon nurkalta suoraan Kuninkaankadulle liikennesuunnan vastaisesti.

Kuljettaja jatkoi pakenemista Kuninkaankatua pitkin suurella ylinopeudella torin ohi kääntyen Isopoikkikadulle ja sieltä edelleen Eteläpitkäkadulle. Eteläpitkäkadulta kuljettaja kääntyi Kulmalankadulle ja sieltä edelleen Eteläkadulle. Perässä ajanut poliisipartio tavoitti pakoauton kuljettajineen Eteläkadulla Savilankadun kohdalla.

Noin 20-vuotias paikallinen mieskuljettaja otettiin kiinni ja hänet toimitettiin Rauman poliisiasemalle asian selvittämistä varten. Häntä epäillään alustavasti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta. Tapahtuma-aikaan Vanhassa Raumassa oli vähän muuta liikennettä. Poliisipartio oli tehnyt takaa-ajon aikana havaintoja jalankulkijoista, jotka olivat pakenemisreitin varrella. Alueella, jossa takaa-ajo tapahtui, on kahdenkympin aluerajoitus.

Poliisi pyytää tapahtuman silminnäkijöitä tai konkreettisessa vaarassa olleita ottamaan yhteyttä joko sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen numeroon 0295 417 259 tai poliisin WhatsAppiin numeroon 050 4117655.