Pahoinpitelyt

IL: Pitkän linjan kansanedustajan Ben Zyskowiczin kimppuun hyökättiin – päällekävijä haukkui edustajaa Natosta ja juutalaisuudesta

JOEL MAISALMI
Zyskowicz on kertonut pahoinpitelijän uhanneen tappaa hänet. Kansanedustajan mukaan tapauksella on poliittinen motiivi. Arkistokuva.
Zyskowicz on kertonut pahoinpitelijän uhanneen tappaa hänet. Kansanedustajan mukaan tapauksella on poliittinen motiivi. Arkistokuva.

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok) pahoinpideltiin lauantaina Itäkeskuksessa, kertoo Iltalehti.

Zyskowicz oli Itäkeskuksessa odottamassa metroa Vuosaareen, kun paikalle tullut mies alkoi uhkailemaan häntä.

Mies oli lehden mukaan aggressiivinen Zyskowiczia kohtaan ja uhkasi tappavansa hänet. Mies jatkoi tappouhkausten latelemista ja löi kansanedustajaa naamaan. Mies lähti juoksemaan karkuun, jolloin Zyskowicz lähti miehen perään. Mies kuitenkin kääntyi Zyskowiczia kohti ja kamppasi hänet maahan.

Vartijat ottivat miehen pikaisesti kiinni ja hän on nyt poliisin hallussa.

Zyskowicz selvisi fyysisesti tilanteesta kämmenhaavoilla ja polvinaarmuilla, mutta hän on tehnyt rikosilmoituksen pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Zyskowicz kertoo Iltalehdelle, että hyökkäjällä oli poliittinen motiivi, sillä hän haukkui kansanedustajaa Natosta ja juutalaisuudesta.

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi hyökkäystä Twitterissä raukkamaiseksi. Hän muistutti, että väkivalta vaalikentillä on loukkaus kansanvaltaa vastaan.

Myös Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tuomitsi jyrkästi hyökkäyksen ja kertoi Twitterissä, että hyökkäys on äärimmäisen vakavaa vaalirauhan kannalta.

– Ehdokkaiden vapaa vaalityö on demokratiamme perusta, Orpo jatkaa.