Adressit

Jäkärlän asukkaat huolissaan koulun kohtalosta ja asuinalueen alasajosta – lähes tuhat nimeä adressissa, joka vaatii koululle väistötiloja Kärsämäkeä lähempää

JORI LIIMATAINEN
Eikö segregaation hidastaminen ja pysäyttäminen ole ollut yksi Turun tavoitteista? Kysytään adressissa, jossa huolestuneet kyläaktiivit parahtavat Jäkärlän puolesta. Arkistokuvassa ilmoitustaulu Jäkärlän liikekeskuksen edessä.
Eikö segregaation hidastaminen ja pysäyttäminen ole ollut yksi Turun tavoitteista? Kysytään adressissa, jossa huolestuneet kyläaktiivit parahtavat Jäkärlän puolesta. Arkistokuvassa ilmoitustaulu Jäkärlän liikekeskuksen edessä.

Jäkärlän koulu on teknisen käyttöikänsä päässä ja kohteen tutkimuksissa on havaittu sisäilmaongelmia. Turun kaupunginhallitukselle esitetään, että koulu siirtyy väistötiloihin Kärsämäkeen kesällä 2023. Tuolloin Turun AKK:n tila vapautuu Sirkkalan koulun käytöstä. Kaupunginhallitus käsittelee Jäkärlän koulun tulevia väistötiloja ensi maanantain kokouksessaan 27.maaliskuuta.

Jäkärlän asukkaat ovat seuranneet huolestuneina asuinalueensa alasajoa. 20. maaliskuuta aktiivit loivat adressin, jossa toivotaan, että lähikouluperiaatteen mukaisesti Jäkärlän koulun väistötilojen on löydyttävä Jäkärlästä. Adressilla on lauantaiseen iltapäivään mennessä hiukan alle 900 allekirjoitusta. Kaupunki kertoi torstaina, että oppilaille järjestettäisiin koulukuljetus Jäkärlästä Kärsämäkeen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Adressin perustanut Anne-Mari Nilsson kertoo järkyttyneensä syvästi kuullessaan parakkihankkeiden jäädyttämisestä ja koululaisten mahdollisesta siirrosta pois Jäkärlästä.

Nilsson kertoo myös keskustelleensa muiden paikallisten kyläaktiivien kanssa. Parakeille olisi Nilssonin mukaan edelleen käyttöä väistötiloina alueen päiväkodeille, jotka myös vaativat uudistamista.

– Jäkärlän palveluita on jo vuosia heikennetty siirtämällä palveluita pois. Nuorisotilan saimme pitää, koska nostimme asiasta metelin, mutta menetimme terveyskeskuksen, neuvolan, kirjaston sekä pankkipalvelut. Nyt hammashoitola ja koulu. Mitä meille enää jää vietäväksi, päiväkoditko? Niidenkin kesäpäivystys on jo viety hankalien bussiyhteyksien päähän, kertoo Nilsson Turun Sanomille lähettämässään kirjeessä.

Nilssonin mielestä Jäkärlää eriytytetään ja näivetetään tarkoituksenmukaisesti, samalla kun Yli-Maariaa kehitetään. Osansa adressissa saa myös kaupungin budjetointi, josta rahaa riittää funikulaariin, siltoihin, toriparkkiin sekä raitiovaunuliikenteen suunnitteluun.

– Asuinalueita ei todellakaan kohdella tasa-arvoisesti, sillä tuntuu että meiltä viedään kaikki. Meidän lapsemme eivät ole niitä, josta nyt lähdetään pihistelemään, Nilsson kirjoittaa.

Lue myös: Jäkärlän ja Varissuon koulut väistötiloihin – Jäkärlässä täytyy ratkaista myös päiväkotien uusiminen