Rikosepäilyt

Krp tutkii Salon ampumistapausta – mies uhkasi kuula-aseella poliisia

MARTTIINA SAIRANEN

Salossa keskiviikkoiltana sattunut ampumistapaus on siirtynyt keskusrkospoliisin tutkittavaksi. Kerrostaloasuntoon hälytystehtävän saanut poliisi joutui ampumaan poliisia aseella uhannutta miestä.

– Asunnolta tavattiin uhkaavasti käyttäytynyt mies, jolla oli käsiase esillä. Poliisin käskyistä huolimatta henkilö ei luopunut aseestaan, tutkinnanjohtaja Matti Airaksinen kertoo Krp:n tiedotteessa.

Poliisi pysäytti vaarallisen toiminnan ampumalla henkilöä jalkaan, minkä seurauksena mies luopui aseestaan. Mies sai ensiapua tapahtumapaikalla, ja hänet kuljetettiin sairaalaan saamaan hoitoa.

– Alustavan tarkastelun perusteella miehen hallussa ollut ase oli kuula-ase, joka on nyt toimitettu tarkempaan tekniseen tutkimukseen, Airaksinen sanoo.

Asunnossa ei poliisin mukaan ollut tapahtuma-aikana muita henkilöitä. Tilanteesta ei aiheutunut välitöntä vaaraa ulkopuolisille.

Poliisin hälytti paikalle asunnon asukas.

Keskusrikospoliisi tutkii tapahtunutta virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Esitutkinta on alkuvaiheessa.

Poliisin voimankäytön osalta tapahtumat ovat selvitettävinä valtakunnansyyttäjän toimistossa, joka vastaa myös asian tiedottamisesta.

Lue myös

Poliisi ampui uhkaavasti käyttäytynyttä henkilöä Salossa – SSS: Talon asukas kuuli kovia pamauksia