Poliisi

Poliisi ampui uhkaavasti käyttäytynyttä henkilöä Salossa – SSS: Talon asukas kuuli kovia pamauksia

RIITTA SALMI

Poliisi turvautui aseeseen uhkaavasti käyttäytyneen henkilön pysäyttämiseksi salolaisessa kerrostaloasunnossa keskiviikkona. Henkilö loukkaantui ampumisessa ja hän sai ensiapua tapahtumapaikalla. Alustavan tiedon mukaan henkilö ei loukkaantunut hengenvaarallisesti. Poliisin mukaan hänet kuljetettiin sairaalaan jatkohoitoon.

Partio oli hälytystehtävällä asunnossa. Poliisi kertoo, että tapausta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Poliisin aseenkäytön osalta tutkinnasta vastaa jatkossa tutkinnanjohtajaksi määrättävä syyttäjä, joka myös tiedottaa asiasta.

Tapahtumapaikalla torstaiaamuna käyneen Salon Seudun Sanomien mukaan välikohtaus sattui Portimonkadulla sijaitsevassa vuokrakerrostalossa. Lehti raportoi, että rappukäytävän toisen kerroksen tasanteella oli pahvilla peitetty verilammikko. Lisäksi seinässä olevassa metallisessa tarkastusluukussa näkyi ilmeinen luodinreikä.

Lehden haastattelema talon asukas kertoi kuulleensa keskiviikkona illalla jonkun jyskyttävän rappukäytävässä ovea. Sen jälkeen haastateltu muisteli kuulleensa kaksi tai jopa kolme kovaa pamausta ja jonkun sanoneen, että ”se osoitteli aseella.”

Juttua päivitetty kello 13.30 Salon Seudun Sanomien tiedoilla.