Lakot

Sovintoesitys hylättiin kiinteistöpalvelualan työriidassa, lakko uhkaa laajentua

JORI LIIMATAINEN
Kaksipäiväisen lakon piirissä olisi noin 25 000 työntekijää 16 yrityksessä.
Kaksipäiväisen lakon piirissä olisi noin 25 000 työntekijää 16 yrityksessä.

Palvelualojen ammattiliitto PAM on hylännyt valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen kiinteistöpalvelualan työriidassa. Osapuolet pyrkivät neuvottelemaan vielä tämän päivän aikana, kertoo Valtakunnansovittelija Twitterissä.

Ensimmäinen kolmepäiväinen lakko oli viime viikolla ja se koski noin 2 500 työntekijää.Nyt siivoojia ja kiinteistönhoitajia koskeva seuraava lakkovaroitus on annettu torstaiksi. Kaksipäiväisen lakon piirissä olisi noin 25 000 työntekijää 16 yrityksessä.

PAM on päättänyt myös kolmannesta kiinteistöpalvelualan lakosta, joka koskisi alan suurimpia yrityksiä. Lakko toteutuisi 30.maaliskuuta–1.huhtikuuta, ellei sopua palkankorotuksista ja työehdoista synny ennen sitä. Lakon piirin kuuluu noin 27 000 työntekijää 18 yrityksessä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lakon ulkopuolelle rajataan seuraavat toimipaikat, joissa on eläinten teurastustoimintoja sekä erikoissairaanhoidon kirurgisiin toimenpiteisiin liittyvät siivoustyöt ja energiatuotannon toimipaikkojen siivous- ja kiinteistöhuollon työt.

Siivoojien ja kiinteistönhoitajien lakko vaikuttaisi laajalti eri toimialoihin ja -paikkoihin ympäri Suomen. Lakko koskettaisi esimerkiksi kauppoja, toimistoja ja virastoja, julkista liikennettä, teollisuuslaitoksia sekä hotelleja. Lakolla olisi vaikutuksia muun muassa taloyhtiöiden huoltotöihin sekä kotisiivoukseen.