Pidä saaristo siistinä

Pidä Saaristo Siistinä laajentaa rannikoilta ja sisävesiltä Ahvenanmaalle – tavoitteena yhteistyö paikallisten satamien ja koululaisten kanssa

JUHA PAJU-HEIKKILÄ
Hamnön saari Ahvenanmaalla.
Hamnön saari Ahvenanmaalla.

Aiemmin rannikoilla ja sisävesillä toiminut Pidä Saaristo Siistinä ry on vuoden alusta laajentanut toimintaansa nyt myös Ahvenanmaalle.

– Odotan innolla, että pääsen viemään Pidä Saaristo Siistinä ry:n tärkeää työtä Ahvenanmaalle. Ahvenanmaa on iso osa Suomen saaristoa, ja meri ympäröi meitä. Siksi meren hyvinvointi on meille erittäin tärkeää. Yhdessä voimme saada aikaan suuren muutoksen ympäristön hyväksi. Toivottavasti saamme myös uusia jäseniä Ahvenanmaalta, sanoo Ahvenanmaan aluekoordinaattorina aloittanut Kimberly Terry tiedotteessa.

Ahvenanmaalle laajentamisen tavoitteena on kehittää Ahvenanmaan satamien toimintaa yhteistyössä satamayrittäjien kanssa sekä saada paikalliset mukaan Siisti biitsi -rantojensiivoustalkoo-ohjelmaan ja jalkauttaa sen kummikoulutoiminta paikallisiin kouluihin ja harrastuksiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Suomalaisille venesatamille suunniteltu ympäristöohjelma Roope-satamaohjelma antaa tukea satamien ympäristöasioihin. Pidä Saaristo Siistinä kutsuu nyt myös ahvenanmaalaiset satamat mukaan. Lisätietoa hakuohjeineen löytyy yhdistyksen verkkosivuilta.

Kuluvana vuonna Siisti biitsi -ohjelman aloittamisesta tulee kuluneeksi kymmenen vuotta, jona aikana talkoissa on raportoitu jo yli 730 000 Suomen vesistöistä pois kerättyjä roskia. Talkoita voi järjestää kuka tahansa missä tahansa ja tieto niistä merkitään ohjelman verkkosivuilla olevaan karttaan. Kummikoulutoiminnassa lapset ja nuoret käyvät siivoamassa valitsemaansa rantaa kahdesti vuodessa ja he saavat käyttöönsä tehtävämateriaaleja.