Yliopistot

Keijo Hämäläinen Tampereen yliopiston rehtoriksi

TAMPEREEN YLIOPISTO
Keijo Hämäläinen siirtyy Jyväskylän yliopiston ruorista Tampereelle.
Keijo Hämäläinen siirtyy Jyväskylän yliopiston ruorista Tampereelle.

Professori, filosofian tohtori Keijo Hämäläinen on valittu Tampereen yliopiston uudeksi rehtoriksi. Rehtorivalinnan teki Tampereen korkeakoulusäätiön hallitus tiistaina.

Tällä hetkellä Hämäläinen työskentelee Jyväskylän yliopiston rehtorina. Sitä ennen hän on toiminut Helsingin yliopistossa vararehtorina, dekaanina ja fysiikan professorina. Hämäläinen väitteli filosofian tohtoriksi fysiikan alalta Helsingin yliopistossa vuonna 1990.

– Tampereen yliopistolla ja ammattikorkeakoululla on korostuva rooli Tampereen seudun aluekehitykselle osaajien ja osaamisen tuottajina. Vaikuttavuuden lisäämiseksi on panostettava määrätietoisesti yhteisten ekosysteemien vahvistamiseen sekä elinkeinoelämän että julkisen sektorin toimijoiden kanssa, tuleva rehtori sanoo yliopiston tiedotteessa.

Rehtorin tehtävää haki 21 henkilöä. Heistä 11 valittiin haastatteluihin. Seuraavaan vaiheeseen eteni viisi hakijaa ja viimeiseen vaiheeseen kaksi kärkihakijaa, jotka esittäytyivät yliopistoyhteisölle kuulemistilaisuudessa. Toinen kärkihakija Hämäläisen lisäksi oli LUT-yliopiston vararehtori Jari Hämäläinen.

Hämäläisen toimikausi Tampereella alkaan 1. kesäkuuta.

Aiempien Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston yhdistymisen myötä syntyneen uuden Tampereen yliopiston ensimmäisen rehtorin Mari Wallsin toimikausi päättyy, kun uusi rehtori ottaa tehtävän hoitaakseen.