Joukkoliikenne

Yle: Fölin Paraisten linjalta heitetty lapsia ulos kesken matkan

ARI-MATTI RUUSKA
Ylen haastatteleman vanhemman mukaan 12-vuotias lapsi komennettiin ulos bussista maksuvyöhykkeen vaihtuessa. Viitekuva.
Ylen haastatteleman vanhemman mukaan 12-vuotias lapsi komennettiin ulos bussista maksuvyöhykkeen vaihtuessa. Viitekuva.

Turun seudun joukkoliikenne Föli on poistanut useita lapsia kesken bussimatkan matkalippuihin liittyvien epäselvyyksien takia, kertoo Yle. Tapaukset ovat tapahtuneet Föli-linjalla Turun ja Paraisten välillä.

Yle Åbolandin haastatteleman vanhemman 12-vuotias tyttö heitettiin ulos bussista viime keskiviikkona Kaarinan ja Paraisten välillä. Kuljettaja oli ilmoittanut tytölle vyöhykkeen vaihtumisesta, ja vaikka lapsi oli tarjoutunut maksamaan loppumatkasta, oli hänet poistettu bussista.

Haastattelun jälkeen Yle on saanut tietoonsa muitakin tapauksia, joissa bussin kuljettajan mukaan lapset eivät ole maksaneet matkasta tarpeeksi, vaikka vanhempien mukaan matkakortit ovat olleet voimassa.

Föli kertoo Ylelle olevansa tietoinen haastatellun tytön tapauksesta.

– Meillä on ohjeistukset matkustajien kohtelusta ja asiakaspalvelusta. Ohjeistukset matkustajien kohtelusta ovat erityisen tärkeitä lasten tapauksessa. Tässä on tapahtunut jonkinlainen virhe ja pyydämme anteeksi, lapsia ei tulisi koskaan ongelmien syntyessä poistaa bussista, suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa sanoo Ylelle.