Museolaivat

Museolaiva Bore hinataan korjaustelakalle – alus saa muun muassa uuden maalipinnan

MARTTIINA SAIRANEN

Museolaiva S/S Bore hinataan Turun korjaustelakalle Naantaliin telakoitavaksi 14. huhtikuuta. Tätä ennen aluksella tehdään siirtoon liittyviä töitä, joiden vuoksi alus on suljettuna yleisöltä jo 3. huhtikuuta alkaen. Forum Marinumin laituriin Bore palaa 5. toukokuuta ja avautuu asiakkaille 17. toukokuuta. Laivan takakannella oleva kesäkahvila Cafe Navigare avataan 22. toukokuuta.

Telakoinnin aikana alukselle suoritetaan niin kutsuttu määräaikaistelakointi, jossa huolletaan aluksen vedenalaiset rungon osat sekä tehdään teknisiä huolto- ja korjaustöitä. Toimenpiteiden tarkoituksena on taata aluksen nykyinen käyttö museo-, hostelli- ja ravintolalaivana sekä turvallinen säilytys paikallaan laiturissa.

Talven aikana aluksella on jo tehty telakoinnin valmistelutöitä, kuten neloskannen myrskykäytävien puuikkunoiden sekä kaikkien puisten kaiteiden osien poistot. Telakoinnin yhteydessä aluksen kaikki vedenpäällisen rungon ja kansirakenteiden vanhat maalikerrokset poistetaan ja alus maalataan kauttaaltaan uudestaan käyttäen Boren alkuperäisiä värisävyjä. Samoin aluksen kuusi pelastusvenettä huolletaan Forum Marinumin laiturilla telakoinnin aikana.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Edellisen kerran S/S Bore oli telakalla syksyllä 2010.

S/S Bore on yksi Forum Marinumin alueen museokohteista ja osa merikeskuksen toimintaan nivoutuvaa palvelukokonaisuutta. Bore palvelee myös Forum Marinumin seminaari- ja tapahtumavieraita. Museolaivassa on myös mahdollista majoittua.

Nykyään S/S Bore toimii Turun ammatti-instituutin oppimisympäristönä hotelli-, ravintola- ja matkailualan sekä puhtausalan opiskelijoille. Telakoinnin aikana Boren henkilökunta työskentelee muissa toimipisteissä tai on työelämäjaksolla päivittämässä osaamistaan.