Työllisyys

Varsinais-Suomessa työttömien määrä väheni helmikuussa, naisten työttömyys supistui reilusti enemmän kuin miesten – Katso luvut koko maakunnasta

ARI-MATTI RUUSKA
Varsinais-Suomessa ammattialoittain tarkasteltuna työttömien määrä oli monessa ryhmässäpienempi kuin vuotta aiemmin. Kuljetusalan ja rakennusalan työttömien määrät ovat kuitenkin kasvussa.
Varsinais-Suomessa ammattialoittain tarkasteltuna työttömien määrä oli monessa ryhmässäpienempi kuin vuotta aiemmin. Kuljetusalan ja rakennusalan työttömien määrät ovat kuitenkin kasvussa.

Turun työttömyysaste helmikuussa oli 9,3 prosenttia ja työttömien määrä oli 15 355 henkilöä.

Koko Varsinais-Suomessa työttömyysaste oli 9,0 ja työttömiä oli noin 20 738 henkilöä. Työttömien määrä supistui helmikuussa 300 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna.

Vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt Turussa noin 918 henkilöllä ja koko maakunnassa 893 henkilöllä, kertoo tiistaina julkaistu Varsinais-Suomen Työllisyyskatsaus.

Työttömyystrendit Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työttömien määrä laski helmikuun aikana 300 hengellä.

Naisten työttömyys supistunut vuodessa reilusti enemmän kuin miesten.

Uusia työpaikkoja helmikuussa auki runsaasti mutta 22 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömyys jatkoi hidasta supistumistaan myös helmikuussa.

Ulkomaalaisten työttömien määrä 19 prosentin kasvussa verrattuna vuodentakaiseen.

Varsinais-Suomen työttömyysaste 9,0 % helmikuun lopussa.

Tahti oli Varsinais-Suomessa ripeämpää kuin koko maassa, sillä Varsinais-Suomessa työttömien määrä väheni vuotta aiemmasta neljällä prosentilla ja koko maassa kolmella prosentilla.

Varsinais-Suomen työttömyysaste 9,0 prosenttia on 0,5 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 9,7 prosenttia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pirkanmaan työttömyysaste oli helmikuussa 8,7 ja Uudenmaan 9,4.

Helmikuussa työttömiä oli Vakka-Suomea ja Salon seutua lukuun ottamatta kaikissa muissa Varsinais-Suomen seutukunnissa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Suurin ero vuotta aiempaan oli Turunmaan ja Turun seutukunnissa, joissa molemmissa työttömät vähenivät kuudella prosentilla. Vakka-Suomessa työttömien määrä oli selkeästi kasvussa kuudella prosentilla. Salon seudulla työttömien määrä pysyi kuitenkin lähes identtisenä.

Alueen korkein työttömyysaste oli Turun kaupungissa, 11,8 prosenttia sekä Salon ja Turun seutukunnissa, 9,3 prosenttia. Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa 6,5 prosenttia sekä kunnista Ruskolla 3,5 prosenttia.

Ulkomaalaisten kokonaistyöttömyys nousi helmikuussa Varsinais-Suomessa 19 prosenttia verrattuna viime vuoteen. Naisten kohdalla työttömien määrä väheni Vakka-Suomea lukuun ottamatta muissa seutukunnissa, mutta miesten vain Turun seutukunnassa, jonka vaikutuksesta miestenkin kokonaistyöttömyys silti supistui. Työttömistä työnhakijoista oli miehiä 12 300 ja naisia 8 400. Vuotta aiemmasta ajankohdasta naisten työttömyys väheni 700:lla ja miesten 200:lla hengellä.

Avoimia työpaikkoja oli alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 9 117 kappaletta helmikuun viimeisenä päivänä eli 27 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Turussa työpaikkoja avoinna oli helmikuun lopussa 5 277. Se on noin 1 805 vähemmän kuin vuosi sitten. Turun seutukunnassa suunta oli myös alassuin: helmikuussa auki oli 7 094 työpaikkaa, vuosi sitten 9 478.

Suurimmat kuntakohtaiset muutokset avoimien työpaikkojen määrässä ovat Uudestakaupungista ja Salosta. Uudessakaupungissa oli viime kuussa avoinna 280 työpaikkaa, mutta vuosi sitten yli 700. Salossa oli viime kuussa avoinna 741 työpaikkaa ja vuosi sitten luku oli päälle 1 000.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 25 400 eli 16 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna helmikuun aikana 17 300 kappaletta, joista 8 500 oli uusia, helmikuun aikana avautuneita työpaikkoja. Uusia työpaikkoja tuli helmikuussa tarjolle 22 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.