Uutiset

Niinistö tapaa Erdoganin Turkissa – näin päivä etenee

ARI-MATTI RUUSKA
Presidentti Niinistön on määrä tavata Turkin presidentti Erdogan tänään iltapäivällä.
Presidentti Niinistön on määrä tavata Turkin presidentti Erdogan tänään iltapäivällä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja perjantaina Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan tapaavat tänään perjantaina Turkin pääkaupungissa Ankarassa.

Tapaamisesta odotetaan tietoja siitä, milloin Turkki ratifioi Suomen Nato-jäsenyyden.

Niinistö kertoi keskiviikkona, että turkkilaiset ovat toivoneet hänen olevan paikalla kuittaamassa vastauksen, kun Turkki ilmoittaa Nato-päätöksestä.

Niinistö aloittaa perjantain ohjelmansa Ankarassa Suomen aikaa kello 10.30 laskemalla seppeleen Atatürkin mausoleumilla. Seppeleen laskun jälkeen vuorossa ovat vastaanottoseremoniat. Sen jälkeen luvassa on presidenttien kahdenkeskiset keskustelut, presidenttien lehdistötilaisuus ja lopuksi Niinistön oma lehdistötilaisuus.

Presidenttien tapaaminen alkaa kello 13.30 ja yhteinen lehdistötilaisuus on noin 15.45. Niinistön lehdistötilaisuus suomalaistoimittajille on noin kello 16.45.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Myös Unkarin pääministeri Viktor Orban matkusti keskiviikkoiltana Ankaraan. Orban osallistuu Ankarassa turkkilaisperäisten kansojen järjestön ylimääräiseen huippukokoukseen, jossa keskustellaan Turkin ja Syyrian helmikuisen maanjäristyksen humanitaarisista seurauksista ja avustustoimista. Etukäteen kerrotun ohjelman mukaan Niinistöllä ei ole tapaamista Orbanin kanssa.

Erdoganin odotetaan antavan julkisen hyväksyntänsä Suomen Nato-jäsenyydelle.

Turkki on tehnyt päätöksensä, että se ratifioi Suomen ja Ruotsin jäsenyydet eri tahdissa. Suomi pyrkii siihen, että myös Ruotsin jäsenyys ratifioitaisiin Turkissa ennen Naton huippukokousta Vilnassa heinäkuussa.

Uutiseen päivitetty tarkat kellonajat.