Yrityskaupat

Lähitapiola ostaa enemmistön POP Pankkien vakuutusyhtiöstä

SSS/MINNA MÄÄTTÄNEN

Yritysjärjestelyt Suomen finanssimarkkinoilla jatkuvat. Lähitapiola kertoi tiistaina, että se ostaa 70 prosentin enemmistöosuuden POP Pankkien vakuutusyhtiöstä Suomen Vahinkovakuutuksesta.

Yrityskauppa vahvistaa entisestään Lähitapiolan kykyä palvella sekä paikallisesti että valtakunnallisesti asiakkaita, jotka suosivat vakuutusasioinnissaan digitaalisia kanavia.

Sopimukseen avaa ovia myös Lähitapiola-ryhmän ja POP Pankkien yhteistyön syventämiselle.

– POP Vakuutuksella on merkittävä osaaminen digitaalisessa vakuutusmyynnissä, digimarkkinoinnissa sekä digitaalisten osto- ja asiointipolkujen rakentamisessa. Kaupan myötä voimme yhdistää tietotaitomme ja analytiikkaosaamisemme kehittääksemme digitaalista vahinkovakuutus-, henkivakuutus- ja varainhoitoliiketoimintaa. Yrityskauppa lisää myös mahdollisuuksiamme kehittää paikallisia yhteistyömuotoja POP Pankkien kanssa, sanoo Lähitapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Lähitapiola on merkittävänä keskinäisenä alueellisena toimijana POP Pankki -ryhmälle luonteva kumppani. POP Pankki -ryhmä on kaupan myötä keskittymässä entistä vahvemmin pankkisegmentin kasvustrategiaansa, sanoo POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Jaakko Pulli.

POP Vakuutuksesta tulee kaupan toteutuessa osa Lähitapiola-ryhmää. POP Vakuutus jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä ja sen brändi säilyy.

POP Vakuutuksen on omistanut kokonaisuudessaan POP Pankki -ryhmä, johon myös Suomen Vahinkovakuutus Oy kuuluu ja joka jatkaa edelleen POP Vakuutuksen omistajana 30 prosentin osuudella. POP Vakuutus työllistää yli 120 työntekijää, ja sen työntekijät jatkavat yrityksen palveluksessa. Kaupan myötä ei ole suunnitteilla henkilöstömuutoksia POP Vakuutuksessa eikä LähiTapiolassa.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston sekä Finanssivalvonnan hyväksyntää.