Media

Jussi Tuulensuu eroaa Aamulehden vastaavan päätoimittajan tehtävästä, taustalla päihtymys ja epäasiallinen koskettelu

TOMI VUOKOLA
Jussi Tuulensuu osallistui lauantaina Tampereen yliopiston journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin ainejärjestö Vostokin 30-vuotisjuhliin Tampereella. Arkistokuva.
Jussi Tuulensuu osallistui lauantaina Tampereen yliopiston journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin ainejärjestö Vostokin 30-vuotisjuhliin Tampereella. Arkistokuva.

Jussi Tuulensuu on ilmoittanut irtisanoutuvansa yhtiön palveluksesta ja Aamulehden vastaavan päätoimittajan tehtävästä.

Julkisuudessa levisi viikonloppuna tietoja Aamulehden vastaavan päätoimittajan Jussi Tuulensuun epäasiallisesta käytöksestä ainejärjestön vuosijuhlissa Tampereella lauantaina.

Tuulensuu kertoo, että tapahtumien valossa hän ei näe mahdollisuutta jatkaa uskottavasti Aamulehden vastaavan päätoimittajan tehtävässä.

– Luovun siitä, jotta Aamulehdellä, Sanoman Pirkanmaan journalistiyhteisöllä ja brändeillä olisi parhaat mahdolliset edellytykset jatkaa hyvää työtään ja lukijoidensa palvelemista. Olen hyvin pahoillani tapahtuneesta ja pyydän anteeksi asianosaisilta. Otan tästä opikseni. Kollegoita ja kumppaneita kiitän hyvästä yhteistyöstä, kertoo Jussi Tuulensuu Sanoma Median tiedotteessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tapahtumia on selvitetty tarkemmin, ja tiedossa on tällä hetkellä selkeä päihtymys tärkeässä sidosryhmätilaisuudessa sekä epäasiallinen, ahdistavaksi koettu käytös naisia kohtaan, kerrotaan Sanoma Mediasta.

Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta kertoo, että työssä tai työhön liittyvissä tapahtumissa ei hyväksytä epäasiallista käytöstä.

– Tähän meillä on selkeä ohjeistus. Myös alkoholinkäyttöön liittyen meillä on olemassa toimintamallit, joita on varmasti hyvä edelleen tarkentaa, Kalsta jatkaa.

Tampereen yliopiston journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin ainejärjestö Vostok kertoo Tuulensuun käyttäytyneen juhlan aikana useita kertoja epäsopivasti. Ainejärjestö teetti kyselyn juhlaan osallistuneille. Lisäksi se on saanut suoria yhteydenottoja häirintää kohdanneilta.

Kyselyssä vieraat kertoivat Tuulensuun koskettaneen epäasiallisesti, halailleen ja ottaneen selästä kiinni. Monet juhlavieraista tunsivat olonsa epämukavaksi hänen käytöksensä vuoksi.

Järjestön mukaan osa tapauksista tapahtui iltajuhlan aikana ja osa tapahtuman virallisilla jatkoilla Tullikamarin Klubilla, josta Tuulensuuta pyydettiin poistumaan.

– Järjestyksenvalvojat poistivat hänet puoli kahden maissa yöllä, Vostok ry:n puheenjohtaja Silja Kinnunen toteaa tiedotteessa.

Kinnunen ja Vostok ry:n hallitus pitävät Tuulensuun eroa Aamulehden palveluksesta oikeana ratkaisuna.

– Vastaavana päätoimittajana Tuulensuu käyttää merkittävää valtaa Aamulehdessä ja juhlissa oli paikalla myös Aamulehden entisiä, nykyisiä ja mahdollisesti tulevia työntekijöitä.

Ainejärjestö kertoo järjestävänsä apua häirintää kokeneille sekä aikoo ottaa yhteyttä Tuulensuuhun yhdessä häirintäyhdyshenkilöiden kanssa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tuulensuun ero on lyhyessä ajassa jo toinen tapaus, jossa Sanoman lehtien päätoimittaja on joutunut eroamaan alkoholin käyttöön liittyvistä syistä. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi joutui eroamaan marraskuun puolivälissä. Niemeä vastaan nostettiin syyte törkeästä rattijuopumuksesta joulukuussa.

Päivitetty 20.47. Lisätty maininta Niemestä.