Väkivalta

Nuorilla väkivaltaisia yhteenottoja Somerolla – yksi vangittu ja useita pidätetty tai otettu kiinni

RIITTA SALMI

Lounais-Suomen poliisi selvittää viime viikonvaihteessa Someron seudulla sattuneita nuorten väkivaltaisia välienselvittelyjä ja ryöstöä. Yhteenottoja tapahtui muun muassa somerolaisella mökillä sekä Someron keskustassa sunnuntain vastaisena yönä. Poliisi on ottanut kiinni tai pidättänyt tapahtumiin liittyen yhteensä kymmenen nuorta. Lisäksi 16-vuotias poika vangittiin perjantaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa ryöstörikoksesta epäiltynä.

Poliisin saamien tietojen mukaan tapahtumaketju sai alkunsa Saloon viime viikonvaihteeksi suunnitellusta nuorten joukkotappelusta, jossa oli määrä selvittää nuorten välisiä erimielisyyksiä. Poliisi kertoo, että erimielisyydet juontavat juurensa ainakin kahden viikon taakse.

Tapahtumat siirtyivät kuitenkin sunnuntain vastaisena yönä Somerolla sijaitsevalle mökille, jonne oli kokoontunut useita kymmeniä, pääosin alaikäisiä nuoria juhlimaan. Tappelua suunnitelleita nuoria tunkeutui mökille, jolloin osa mökille kokoontuneista pakeni paikalta väkivallan uhkan takia. Mökille jääneet piiloutuivat, mutta tunkeutujat pääsivät mökkiin sisälle ja rikkoivat paikkoja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Hyökkääjät kohdistivat väkivaltaa paikallaolijoihin, mutta kukaan ei loukkaantunut vakavasti, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Store kertoo.

Poliisin mukaan tunkeutujia oli kymmeniä ja he ovat iältään 15–20-vuotiaita. Poliisi puhutti osallisia paikan päällä ja otti välittömästi kiinni yhden henkilön. Poliisi tutkii asiaa törkeänä kotirauhan rikkomisena ja useina pahoinpitelyrikoksina.

Välienselvittely jatkui vielä samana yönä, kun mökin välikohtauksen osapuolet kohtasivat Someron keskustassa. Poliisi uskoo, että kohtaamisen liittyi kostoaikeita mökin tapahtumista. Paikalla oli jälleen useita nuoria, joista osa oli samoja kuin mökillä.

– Parkkipaikalla epäillään tapahtuneen ryöstö, jossa 16-vuotiasta poikaa pahoinpideltiin muun muassa lyömällä. Lisäksi häntä uhattiin todennäköisesti kuula-aseella. Poliisin saapuessa paikalle epäillyt tekijät poistuivat paikalta, Store selvittää tapahtumien kulkua tiedotteessa.

Poliisi on tällä hetkellä selvillä molempien tilanteiden tapahtumista ja virkavallalla on pääosin käsitys paikalla olleiden nuorten henkilöllisyydestä. Mökin tapahtumien ja ryöstön selvittämistä jatketaan epäiltyjen ja asianomistajien kuulemisella.

Tapausten selvittelyn yhteydessä poliisi on saanut viitteitä siitä, että väkivaltaisuudet saisivat jatkoa myös tulevana viikonloppuna. Poliisi kertoo seuraavansa tapahtumia ja varautuvansa puuttumaan asiaan.

Poliisi toivoo, että vanhemmat keskustelisivat nuorten kanssa tapahtumista ja selvittäisivät missä nuoret viettävät aikaansa.