Funikulaari

Hupsista, funikulaarin vuosihuollossa rinnehissi hajosi lisää – Funikulaari saattaa olla poissa käytöstä jopa kuukausia

JANE ILTANEN
Funikulaari poissa käytöstä toistaiseksi. Kakolanrinteen funikulaarin vetovaijerit pitää vaihtaa.
Funikulaari poissa käytöstä toistaiseksi. Kakolanrinteen funikulaarin vetovaijerit pitää vaihtaa.

Funikulaarin vuosihuollossa kävi vahinko ja nyt odotellaan uutta vaijeria vaunuun, tiedottaa Turun kaupunki. Funikulaari on siis poissa käytöstä toistaiseksi.

Funikulaarin vuosihuollon yhteydessä laitetoimittajalle tapahtui vahinko, jossa vaunun vetovaijerit vaurioituivat. Hissi on nyt poissa käytöstä turvallisuussyistä ja se voidaan ottaa käyttöön vasta, kun vaurioituneet vaijerit on vaihdettu. Italialaiset asentajat ovat tehneet rinnehissin vuosihuoltoa 28.helmikuuta lähtien.

Laitetoimittaja selvittää korjaustoimenpiteitä ja niiden aikataulua.

Vastaava rakennuttaja Antti Aalto Turun kaupungilta kertoi Ilta-Sanomille, että vahinko tapahtui mittaustöiden yhteydessä, kun työkalu putosi sellaiseen paikkaan, että vaijeri vaurioitui.

Aallon mukaan kyseessä on iso työ, sillä Suomen hissimääräysten mukaan kaikki seitsemän vaijeria on vaihdettava, vaikka vain yksi vaurioitui. Yksi vaijeri on 130 metriä pitkä.

– Viivästys on se isoin harmi. Veikkaukseni on, että tässä menee pitkään, mutta onko se sitten viikkoja vai kuukausia, Aalto sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.