Koulut

Turun Steinerkoulun vuokrasopimuksen irtisanomista koskeva esitys napattiin pois kaupungin esityslistalta – mielenosoitus järjestetään silti

ARI-MATTI RUUSKA
Turun Steiner-koulu on etsinyt korvaavia tiloja Mestarinkadun koulurakennukselle jo vuosien ajan.
Turun Steiner-koulu on etsinyt korvaavia tiloja Mestarinkadun koulurakennukselle jo vuosien ajan.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen on vetänyt kaupunginhallitukselle tehdyn Turun Steiner-koulun vuokrasopimuksen irtisanomista koskevan esityksen pois esityslistalta. Heikkisen perustelut asian vetämiseksi pois listalta ovat muun muassa se, että asian valmistelussa ei ole riittävästi arvioitu kaikkia päätöksen vaikutuksia, joten valmistelua pitää jatkaa.

Heikkisen mukaan Steinerkouluyhdistyksen kanssa ei ole riittävästi keskustelu ratkaisun vaikutuksista koulun toimintaan.

Koulurakennuksessa on tehty tarkastus, jonka mukaan ilmanvaihto on riittämätön. Tarkastus velvoittaa rakennuksen omistajan eli Turun kaupungin tekemään kuntotutkimukset mahdollisimman pian.

Jatkovalmistelussa on tarkoitus selvittää Mestarinkadulla sijaitsevan kiinteistön korjausmahdollisuudet, korjausten aikataulu, kustannukset sekä vaihtoehto, jonka mukaan koulu voisi vielä tulevana syksynä jatkaa nykyisissä tiloissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jos koulu ei voi jatkaa nykyisissä tiloissa, on myös selvitettävä koulun väistötilamahdollisuudet.

Aiemmin kaupungin julkaisemalla kaupunginhallituksen tämän päivän kokouksen esityslistalla esitettiin Turun Steiner-koulun vuokrasopimuksen irtisanomista.

Tänään maanantaina Turun Steiner-koulun henkilökunta, huoltajat ja oppilaat järjestävät mielenilmauksen irtisanomisen perumiseksi kaupungintalon ulkopuolella. Mielenilmaus järjestetään edelleen, vaikka irtisanomista koskeva esitys vedettiin pois esityslistalta. Nyt mielenosoituksen teema on kiittää Turkua vuoropuhelun aloittamisesta.

Asia tulee uudelleen kaupunginhallituksen käsittelyyn mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 20. maaliskuuta.

Turun kaupungin Steiner-koululle maksama vuokra-avustus puhutti kolme vuosikymmentä sitten. Sopimuksen irtisanominen vuoden välein on henkisesti aika rasittavaa, pohti Steiner-koulun opettajakunta jo vuonna 1993.