Ruisrock

Ruisrock ilmoitti lisää artistikiinnityksiä – päiväkohtainen ohjelma on julkaistu ja kaikki lipputyypit pistetty myyntiin

JANE ILTANEN
Ruisrock julkaisi uusia artistikiinnityksiä. Mukana on jo aikaisempina vuosina Ruissalossa poppaillut Zara Larsson sekä festarijyrät JVG ja Alma. Arkistokuva vuodelta 2017.
Ruisrock julkaisi uusia artistikiinnityksiä. Mukana on jo aikaisempina vuosina Ruissalossa poppaillut Zara Larsson sekä festarijyrät JVG ja Alma. Arkistokuva vuodelta 2017.

Ruisrockin artistipalettiin on kiinnitetty yhdysvaltalainen rap-sensaatio Yeat. Myös viraali-ilmiönä tunnettu artisti rikkoo perinteisen rap-kappaleen rakenteita ja venyttää englannin kielen sääntöjä, joka on tuonut tekijälle kansainvälistä menestystä.

Ruisrock-sunnuntaille on kiinnitetty myös RnB-duo Emotional Oranges. Funkista ammentava yhdysvaltalaiskokoonpano on tunnettu kokeilevasta otteestaan ja salaperäisyydestään, sillä yhtye paljastaa kasvonsa vain keikoillaan. Ruisrock-perjantaina esiintyy aiemminkin Ruissalossa vieraillut ruotsalaisen popin suurnimi Zara Larsson.

Kotimaista kattausta vahvistavat rap-duo JVG ja kansainvälistä suosiota niittänyt Alma. Pop-kattaus vahvistuu myös vasta uutta musiikkia julkaisseella Maustetytöillä, ABREUlla ja aiemmin helmikuussa julkaistulla Samu Haberilla. Elektropoppia Ruisrockiin tuovat Ruusut ja Malla.

Kotimainen rap-kattaus laajenee monella nimellä. Lavalle nousevat UMK-ennakkosuosikki Käärijä, melankolista rapia tekevä Lauri Haav, suosittu Karri Koira, kiinnostava kollaboraatio Eevil Stöö & Stepa ja Gasellit. Lisäksi Ruisrockissa nähdään palkittu jazz-muusikko Linda Fredriksson Juniper ja räväkkä punk-kokoonpano Huora.

Tähän mennessä julkaistut artistit Ruisrockiin 7.–9.heinäkuuta 2023

ABREU

Aliisa Syrjä

Alma

Anna Puu

Apulanta

Antti Tuisku

BEHM

Benjamin

BESS

Cledos

Costi

Denzel Curry (US)

Eevil Stöö & Stepa

Ege Zulu

Emotional Oranges (US)

Erika Vikman

Etta

Gasellit

Gettomasa

Haloo Helsinki!

Huora

Isac Elliot

jambo

Jami Faltin

JVG

Karri Koira

KUUMAA

Käärijä

Lauri Haav

Lil Nas X (US)

Linda Fredriksson Juniper

Machine Gun Kelly (US)

Maija Vilkkumaa

Malla

Maustetytöt

Mouhous

Nelli Matula

Olavi Uusivirta

pehmoaino

PinkPantheress (UK)

Ramses II

Ruusut

Samu Haber

Sexmane

Skrillex (US)

slowthai (UK)

Vesala

VIIVI

Yeat (US)

Yona

Younghearted

Yung Lean (SE)

Zara Larsson (SE)