Tulipalot

Todennäköisesti ullakolta lähtenyt tulipalo tuhosi omakotitalon purkukuntoon Huittisissa

TARA JAAKKOLA

Omakotitalo kärsi mittavia vahinkoja Huittisissa tiistaina illalla syttyneessä tulipalossa.

Vielä ei ole tiedossa, mistä noin 300 neliöisen yksikerroksisen omakotitalon palo sai alkunsa. Päivystävä palomestari Jari Eno kertoo, että tuli oli päässyt palamaan ullakolla yllättävän pitkään.

– Siellä on ollut aika voimakas palo ullakolla. Roihusi jo kunnolla, kun meidänkin yksiköt saapuivat kohteeseen. Vielä selvitellään, mistä palo on voinut lähteä. Tarkkaa aluettakaan ei ole vielä saatu selville ja rajattua.

Syttymissyyn tutkinta alkaa Enon mukaan heti raivaustöiden jälkeen, jotka ovat jatkuneet vielä keskiviikkoaamulle.

– Jouduttiin raivaamaan 300 neliön katosta suurin osa, joka sortui talon sisälle. Palosta tuli mittavat omaisuusvahingot. Talo on erittäin pahasti vaurioitunut ja myös irtaimisto.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Palovaurioiden lisäksi talo kärsi vesivahinkoja. Palo saatiin rajattua nopeasti ja se ei päässyt leviämään samalla tontilla olevaan isohkoon autotallirakennukseen.

Tapahtuneessa säästyttiin henkilövahingoilta. Pelastuslaitos riensi Pajulinnuntielle useiden yksiköiden voimin talon asukkaiden hälyttämänä illalla puoli yhdeksän jälkeen.

– Talon perheestä ainoana kotona ollut mies havaitsi palon. Hän ei loukkaantunut vaikka ullakolla oli niin paljon palokaasuja, että hän ei pystynyt edes alkusammuttelemaan. Eikä hän onneksi lähtenyt mihinkään yltiöpäisiin suorituksiin, Eno kertoo.

Perheelle löytyi majoitus omasta takaa ja tarvetta hätämajoitukselle ei ollut.

Jälkivartiointia jatketaan Enon mukaan palopaikalla keskiviikkoaamuun.

Paikalla oli palomestarin mukaan vahvennettu joukkue, yhteensä 14 pelastuslaitoksen yksikköä.