Lauttaliikenne

Nauvon ja Korppoon välillä aloitti kulkunsa uusi akkuhybridilossi, joka on Suomen suurin

Saaristotien pullonkaulaan saapunut uusi lossi kulkee nimellä L-317. Uuden lossin on arvioitu vähentävän Nauvon ja Korppoon lauttapaikan hiilidioksidipäästöjä 85 prosenttia.
Saaristotien pullonkaulaan saapunut uusi lossi kulkee nimellä L-317. Uuden lossin on arvioitu vähentävän Nauvon ja Korppoon lauttapaikan hiilidioksidipäästöjä 85 prosenttia.

Uusi akkuhybridilossi aloitti liikennöinnin tänään tiistaina kello 11 Nauvo–Korppoo-reitillä.

Nimellä L-317 kulkeva lossi rakennettiin Puolassa ja se käyttää energialähteinä ensisijaisesti maasähköllä ladattavia akkupaketteja ja akkujen rinnalla on varmistuksena dieselgeneraattoreita.

70,2 metriä pitkään ja 13,9 metriä leveään lossiin mahtuu 52 henkilöautoa ja suurin sallittu matkustajamäärä on 200. Aluksen syväys on 2,5 metriä.

Uusi lossi korvaa Nauvon ja Korppoon välillä kulkeneen Prostvik 1 -lautan, johon mahtui vain 30 henkilöautoa. Prostvik 1 jää reitin vara-alukseksi ja ruuhka-aikoina ajavaksi toiseksi lautaksi, kertoo Suomen Lauttaliikenteen toimitusjohtaja Mats Rosin tiedotteessa.

– Olemme vuosien aikana vahvasti panostaneet ympäristöystävälliseen hybriditeknologiaan pienentääksemme hiilijalanjälkeämme. Akkuhybridilossin hiilidioksidipäästöt ovat 85 prosenttia pienemmät kuin Prostvik 1 -lautalla, kertoo Rosin.

Saaristotien varrella Paraisilla liikennöivät myös akkuhybridilautat Altera ja Elektra Parainen–Nauvo-reitillä.

Lue myös: Saaristotien pullonkaulaan saapunut uusi lossi aloittaa lähiviikkoina – näillä rannoilla jonotus lyhenee

Paraisilla valtuutetut suuttuivat virtuaalivaijerilla varustetusta lossista ja sen miehistön alennetuista kelpoisuusvaatimuksista

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.