Työtaistelut

Linja-autohenkilökunnan ja huoltokorjaamoiden työriidassa ei ratkaisua

JORI LIIMATAINEN

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto (AKT) ja Autoliikenteen Työnantajaliitto (ALT) eivät päässeet sopuun linja-autohenkilökunnan ja huoltokorjaamoiden työriidassa tiistaina. Sovittelua jatketaan seuraavaksi tulevana torstaina kello 10.

AKT on antanut lakkovaroituksen linja-autoalalle. Lakko alkaisi keskiviikkona 1. maaliskuuta kello 3 ja päättyisi perjantaina 10. maaliskuuta kello 3.

AKT on tällä viikolla neuvotellut myös ahtausalan sekä kuorma-autoalan, terminaalialan ja säiliöauto- sekä öljytuotealan työehtosopimuksista työnantajaliittojen kanssa, toistaiseksi tuloksetta.

Sunnuntaina sovittelija Leo Suomaa antoi toisen sovintoehdotuksen alan työriidassa, mutta AKT hylkäsi sen. Työnantajia edustava Satamaoperaattorit olisi hyväksynyt sovintoehdotuksen.

Ahtausalan lakko alkoi 15. helmikuuta. Lakolle ei ole ilmoitettu takarajaa, joten se jatkuu kunnes sopu syntyy. Ahtausalan sovittelu jatkuu keskiviikkona.

Myös kuorma-autoalan, terminaalialan sekä säiliöauto- ja öljytuotealan sovittelua jatketaan keskiviikkona.

Näiden alojen lakot päättyvät keskiviikkona joko vuorokauden alussa tai aamukuudelta.

AKT on jo antanut aloille varoituksia uusista lakoista. Ne alkaisivat maaliskuun alussa, jos osapuolet eivät pääse sitä ennen sopuun.

Uutista päivitetty kello 17.20 tiedolla tiistain neuvotteluiden lopputuloksesta.