Työllisyys ja työttömyys

Työttömyys lievässä laskussa Varsinais-Suomessa – tammikuun lopussa 21 000 työtöntä työnhakijaa

JARI LAURIKKO
Seutukunnista työttömyys nousi Vakka-Suomen ja Loimaan seuduilla. Valmet Automotiven kesäiset irtisanomiset ja lomautukset näkyvät työnhakijaryhmistä pahiten ulkomaalaisten työttömyydessä verrattuna vuodentakaiseen tilanteeseen. Arkistokuva.
Seutukunnista työttömyys nousi Vakka-Suomen ja Loimaan seuduilla. Valmet Automotiven kesäiset irtisanomiset ja lomautukset näkyvät työnhakijaryhmistä pahiten ulkomaalaisten työttömyydessä verrattuna vuodentakaiseen tilanteeseen. Arkistokuva.

Työttömien määrä oli lievässä laskussa Varsinais-Suomessa tammikuun aikana, Ely-keskus tiedottaa. Maakunnan työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuussa 21 000 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä väheni 500 hakijalla edelliseen kuukauteen verrattuna.

Vuotta aiemmasta ajankohdasta työttömien määrä on vähentynyt 1 300 henkilöllä eli kuusi prosenttia. Työttömien määrä laski Varsinais-Suomessa täsmälleen samaa vauhtia kuin koko maassa.

Ely-keskuksen mukaan työttömien määrä yleensä laskee tammikuussa joulukuuhun verrattuna. Ilmiö toistui tänäkin vuonna.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli maakunnassa tammikuun lopussa 9,2 prosenttia. Määrä on 0,6 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Varsinais-Suomessa työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (9,8 prosenttia) keskimäärin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Seutukunnista työttömyys nousi Vakka-Suomen ja Loimaan seuduilla. Vakka-Suomessa määrä kasvoi yhdeksän prosenttia. Eniten työttömyys väheni vuodentakaiseen verrattuna Turun seutukunnassa (seitsemän prosenttia). Työttömyysaste on silti yhä korkein Turun seudulla (9,5 prosenttia) ja Turun kaupungissa (12,1 prosenttia).

Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,5 prosenttia) sekä kunnista Ruskolla (3,4 prosenttia).

Lomautettujen määrä laski Varsinais-Suomessa vuodentakaiseen verrattuna 600 henkilöllä eli 24 prosenttia.

Avoimien työpaikkojen määrä väheni maakunnassa. Avoimia työpaikkoja oli tarjolla tammikuun lopussa alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 9 200 eli 15 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja avautui 23 700 eli 16 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna tammikuun aikana 15 700 kappaletta, joista 10 400 oli uusia, tammikuun aikana avautuneita työpaikkoja. Uusia työpaikkoja tuli tammikuussa tarjolle seitsemän prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Uutista päivitetty tuoreilla grafiikoilla ja faktalaatikollla klo 9.57

Työttömyystrendit Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työttömien määrä laski tammikuussa 500 hengellä joulukuuhun verrattuna.

Uusia työpaikkoja tammikuussa auki 16 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömyys jatkoi supistumistaan myös tammikuussa.

Ulkomaalaisten työttömien määrä 21 prosentin kasvussa verrattuna vuodentakaiseen.

Varsinais-Suomen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta 9,2 prosenttia tammikuun lopussa.

Perusasteen tutkinnon suorittaneiden työttömyys supistui vauhdikkaimmin vuoden aikana.

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (2)

Vanhimmat ensin
Namkala
Oikeasti avoimet
Jos listasta siivoaa työvoimaa vuokraavar firmat pois niin jää aika vähän ehkä avoimia työpaikkoja. Moni rekryfirma kerää itselleen nimiä ja sitä listaa esittelevät asiakkaille jotta nämä käyttäisivät heitä, "meillä on näin paljon osaajia mistä valita".
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Hima-Hönö
Vast: Oikeasti avoimet
Totta haastat AriNari. Mikäli vielä tarkemmin siivottaisiin niin huomattaisiin oleellinen asia.
Kun ilmoitetaan avoimesta työpaikasta niin eipä ainakaan ennen paljoakaan tarkasteltu työnantajan laatua. Se oli vain työpaikka viraston mielestä. Ehkä kannattaisi ylemmälläkin taholla miettiä että miksi on firmoja joilla on jatkuva haku työntekijöistä. Olisikohan firman toimintatavoissa jotain pielessä. Kun taas haetaan kesätyöntekijöitä niin oletan että nykynuoret ovat niin valistuneita ja jakavat toisilleen tietoa hyvistä ja huonoista paikoista.
Joka tasolla ja taholla pitäisi ymmärtää että työntekijöillä on paitsi velvollisuuksia niin myös oikeuksia. Tuo sama koskee myös työnantajia.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.