Työmarkkinat

Kemianteollisuuden toimihenkilöiden lakko peruuntuu – uusi työehtosopimus hyväksyttiin

TS/JUKKA VASO
Ensi viikoksi ilmoitettu lakonuhka koski muun muassa Bayeria Turussa. Lakkoon olisivat menneet myös Yaran toimihenkilöt Uudessakaupungissa.
Ensi viikoksi ilmoitettu lakonuhka koski muun muassa Bayeria Turussa. Lakkoon olisivat menneet myös Yaran toimihenkilöt Uudessakaupungissa.

Kemianteollisuuden toimihenkilöiden uusi työehtosopimus on hyväksytty. Ensi viikoksi ilmoitettu kolmipäiväinen lakko peruuntuu.

Asiasta tiedottivat työnantajia edustava Kemianteollisuus ja työntekijöiden ammattiliitto Pro. Osapuolet saavuttivat tiistai-iltana neuvottelutuloksen, jonka liittojen hallinnot hyväksyivät tänään keskiviikkona. Sopimus on kaksivuotinen.

Kemianteollisuuden mukaan sopimus korottaa palkkoja syyskuun alusta yleiskorotuksella 2,2 prosenttia. Ensi vuonna palkkoja korotetaan huhtikuun alussa 3,1 prosentin yleiskorotuksella ja 0,4 prosentin yrityskohtaisella erällä. Lisäksi vuorolisiä ja palvelusvuosilisiä korotetaan 3,5 prosentilla.

Toimihenkilöt saavat tänä vuonna lisäksi saman 800 euron kertaerän kuin työntekijät. Kertaerä maksetaan kahdessa erässä siten, että maaliskuussa maksetaan 400 euroa ja kesäkuussa toiset 400 euroa.

Sopimuksen piirissä on noin 9 000 toimihenkilöä.

Ammattiliitto Pro oli ilmoittanut kolmipäiväisen lakon uhasta kymmeneen kemianteollisuuden yritykseen ajalle 13.–15. helmikuuta.