Rikokset

Saitko perjantaina kauhua herättäneen kaaharin videolle tai osuiko hurjastelija autoosi? Poliisi kaipaa yhteydenottoja

SAMPSA VUORELA
Kolmekymppinen mies kaahasi poliisia pakoon vaarallista vauhtia perjantaina Uudenkaupungin Lokalahdelta Turkuun.
Kolmekymppinen mies kaahasi poliisia pakoon vaarallista vauhtia perjantaina Uudenkaupungin Lokalahdelta Turkuun.

Lounais-Suomen poliisi jatkaa perjantaina tapahtuneen kaahaustapauksen selvittämistä. Vakava seurantatilanne tapahtui perjantaina iltaseitsemän aikoihin, kun vahvasti päihtynyt kuljettaja lähti ajamaan henkilöautolla todella huomattavalla ylinopeudella poliisia pakoon Uudenkaupungin Lokalahdelta kohti Turkua.

Noin 30-vuotiasta miestä epäillään tapon yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, vammantuottamuksesta sekä niskoittelusta poliisia vastaan. Poliisi kertoi maanantaina, että mies on päästetty vapaaksi.

Poliisi pyytää asianomistajia ilmoittautumaan sekä yleisöltä videomateriaalia esitutkinnan tueksi.

Lounais-Suomen poliisi kehottaa myös muita mahdollisia asianomistajia, eli niitä jotka epäilevät joutuneensa kaaharin uhriksi, olemaan yhteydessä poliisiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kuljettaja aiheutti pakomatkan aikana useita vaaratilanteita osuen sivullisten ajoneuvoihin ja lopuksi aiheutti mittavan kolarisuman Turun Auransillan luona. Myös poliisin ajoneuvokalusto vaurioitui pysäytysyrityksissä ja poliisit saivat vammoja.

Asianomistajat voivat ilmoittautua poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi. Videoita voi toimittaa Lounais-Suomen poliisille WhatsApp-numeroon 050 411 7655.

– Lisäksi poliisi pyytää myös kansalaisilta videoita esitutkinnan tueksi. Pakenevasta autosta kaivataan videoita erityisesti Naantalin pikatieltä, Puistokadulta, Puutarhakadulta ja Aurakadulta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Riikka Laaksonen.

Myös Turun pormestari Minna Arve kommentoi paljon puhuttanutta tapausta maanantaina Twitterissä. Pormestari huomautti, että tapaus on järkyttänyt turkulaisia.

– Toivon, että saamme poliisilta vastauksen siihen, miten on mahdollista, että tunnin takaa-ajon jälkeen törkeästi kaahaava kuljettaja pääsee kaupungin keskustaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa sivullisille, pormestari kirjoittaa.