Purjehdus

Turku isännöi jälleen Swan European Regatta -purjehduskilpailua kesällä

JUHA PAJU-HEIKKILÄ
Turku isännöi Swan European Regattaa myös kesällä 2021.
Turku isännöi Swan European Regattaa myös kesällä 2021.

Joka toinen vuosi järjestettävä Swan European Regatta saapuu ensi kesänä jälleen Turkuun. Purjehduskilpailu järjestetään 19.–23. heinäkuuta Airistolla. Regatan satama- ja yleisötapahtuma-alueena toimii Merikeskus Forum Marinumin alue.

Swan-purjeveneet purjehtivat Turkuun jo viidettä kertaa. Paikalle odotetaan jopa viittäkymmentä venekuntaa ja runsaasti yleisöä, sillä regatta on yksi odotetuimmista kesätapahtumista Pohjois-Euroopan Swan-purjehtijoiden kalenterissa. Tapahtumaviikonloppuna yleisölle on tarjolla purjeveneiden lisäksi myös muuta merihenkistä ohjelmaa Forum Marinumin alueella.

– Olen iloinen, että Turku saa jälleen mahdollisuuden isännöidä tätä upeaa merellistä tapahtumaa. Nimenä Swan juontaa juurensa Suomen Joutsenesta, joten on todella hienoa, että Nautor Swan on löytänyt kilpailulleen kotisataman juuri Turusta, Turun pormestari Minna Arve iloitsee kaupungin tiedotteessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tapahtumakokonaisuuden järjestämiseen osallistuvat purjevenevalmistaja Nautor Swan, Turun kaupunki, Turun Pursiseura, Merikeskus Forum Marinum ja Sunborn Events.

Swan-purjeveneitä Pietarsaaressa valmistava Nautor Swan on maailmanlaajuisesti tunnettu laatubrändi. Yhtiö perustettiin vuonna 1966 ja on siitä lähtien valmistanut yli 2350 purjevenettä maailman merille.

– Tämä on meille jo viides kerta, kun Swan-veneet pääsevät kotimaassaan kilpailemaan ja olemme tästä todella iloisia. Regatta kerää paikalle kauniita veneitä eri vuosikymmeniltä ja Turun vehreä saaristo tarjoaa tapahtumalle erinomaiset puitteet, sanoo Nautor Groupin toimitusjohtaja Giovanni Pomati.

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.