Takaa-ajo

Poliisille vammoja Turun takaa-ajotilanteessa, kuljettajaa epäillään tapon yrityksestä

SAMPSA VUORELA

Perjantai-iltana Turun keskustassa poliisia paennutta autoilijaa epäillään tapon yrityksestä, ja poliisin kerrotaan saaneen vammoja tilanteessa. Lounais-Suomen poliisi ei tarkenna, loukkaantuiko tilanteessa yksi vai useampi poliisi. Myös poliisin ajoneuvokalustoa vaurioitui pysäytysyrityksissä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer kertoo Ylelle, että tapon yritys ei koske loukkaantuneita poliiseja, vaan yhtä yksittäistä ihmistä. Epäilty ja kyseinen asianomistaja eivät Paaerin mukaan tunteneet toisiaan.

Vahvasti päihtynyt kuljettaja pakeni poliisia perjantai-iltana huomattavalla ylinopeudella Uudenkaupungin Lokalahdelta Turkuun saakka. Poliisin pysäytysyrityksistä huolimatta kuljettaja pääsi pakenemaan henkilöautolla poikkeuksellisen pitkän matkan. Tilanne päättyi usean auton kolariin Auransillan kupeessa.

Tapahtuman esitutkinta on alussa, mutta päänimikkeeksi on kirjattu tapon yritys tutkinnassa saadun näytön perusteella. Tutkinta jatkuu todisteiden keräämisellä sekä kuulusteluilla.