Elintarviketeollisuusliitto ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto jatkoivat työehtosopimustensa voimassaoloa
Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ovat sopineet pidentävänsä tällä hetkellä voimassa olevien työehtosopimustensa kestoa. Sopimukset olivat umpeutumassa 31.tammikuuta, mutta niiden voimassaoloa on jatkettu 12.helmikuuta saakka.
– Neuvottelut ovat käynnistyneet hyvin ja sujuneet rakentavassa hengessä. Neuvotteluja on nyt hyvä jatkaa työrauhan vallitessa, työ ja osaaminen -edunvalvontakonaisuutta ETL:ssä johtava Anne Somer sanoo tiedotteessa.
Sopimuskauden pidentäminen koskee seuraavia ETL:n ja SELin välisiä työehtosopimuksia
Elintarvikealojen työehtosopimus.
Leipomoiden työntekijöitä koskeva työehtosopimus.
Liha-alan työehtosopimus.
Meijerityöntekijöitä koskeva työehtosopimus.
Panimoiden ja virvoitusjuomatehtaiden työehtosopimus.
Sopimusten pidennetyn voimassaolon aikana ETL:n ja SELin käynnissä olevat neuvottelut uusista työehtosopimuksista jatkuvat normaalisti. Kaikki työtaistelutoimet ovat kiellettyjä sopimusten voimassa ollessa.