Kilpailut

Suomen joukkue sijoittui kuudenneksi Bocuse d'Or -kokkikilpailussa – voiton vei Tanska

BOCUSE D'OR / GL EVENTS / CÉCIL CREICHE
Kuvassa tuomari Eero Vottonen (vas.), assistentti Aino Kasanen, valmentaja Kalle Tanner sekä Suomen edustaja, kokki Johan Kurkela.
Kuvassa tuomari Eero Vottonen (vas.), assistentti Aino Kasanen, valmentaja Kalle Tanner sekä Suomen edustaja, kokki Johan Kurkela.

Suomi sijoittui tänä vuonna kuudenneksi Bocuse d'Or -kokkikilpailussa. Voiton vei Tanska 2076 pisteellä. Suomen edustaja Johan Kurkela ja assistentti Aino Kasanen saavuttivat kilpailussa 1880 pisteen saaliin.

Kilpailussa toiseksi ylsi Norja 1971 pisteellä ja kolmanneksi Unkari, joka sai 1955 pistettä.

Suomen Johan Kurkela huomauttaa tiedotteessa, että kovatasoisessa kisassa pienetkin piste-erot merkitsevät. Bocuse d'Oria pidetään maailman vaativimpana kokkikilpailuna.

– Pienistä vaikeuksista huolimatta saimme ruoan tuomareille sellaisena kuin suunnittelimme. Saimme muun muassa kalan valmistustavasta paljon kehuja, Kurkela kertoo.

Kilpailussa valmistettiin kolmen ruokalajin lapsille suunnattu menu kurpitsasta sekä tarjoiluvadilla esitelty kilpailuruoka. Tarjoiluvadin pakolliset raaka-aineet olivat merikrotti ja kampasimpukka. Lisäksi oli valmistettava kaksi lisuketta, kastike ja erillisestä astiasta tarjottava, sinisimpukoista ja kilpailijan maalle ominaisesta palkokasvista tehty lisuke. Suomen tarjoiluvadin suunnitteli muotoilija Laura Meriluoto.

Kilpailun finaaliin osallistui 24 maata, ja se käytiin Ranskan Lyonissa 22.–23. tammikuuta. Annoksia arvioi 24 hengen tuomaristo. Suomen tuomarina toimi Eero Vottonen. Lisäksi erillinen tuomaristo arvioi keittiötyöskentelyä.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.