Suomen joukkue sijoittui kuudenneksi Bocuse d'Or -kokkikilpailussa – voiton vei Tanska
Suomi sijoittui tänä vuonna kuudenneksi Bocuse d'Or -kokkikilpailussa. Voiton vei Tanska 2076 pisteellä. Suomen edustaja Johan Kurkela ja assistentti Aino Kasanen saavuttivat kilpailussa 1880 pisteen saaliin.
Kilpailussa toiseksi ylsi Norja 1971 pisteellä ja kolmanneksi Unkari, joka sai 1955 pistettä.
Suomen Johan Kurkela huomauttaa tiedotteessa, että kovatasoisessa kisassa pienetkin piste-erot merkitsevät. Bocuse d'Oria pidetään maailman vaativimpana kokkikilpailuna.
– Pienistä vaikeuksista huolimatta saimme ruoan tuomareille sellaisena kuin suunnittelimme. Saimme muun muassa kalan valmistustavasta paljon kehuja, Kurkela kertoo.
Kilpailussa valmistettiin kolmen ruokalajin lapsille suunnattu menu kurpitsasta sekä tarjoiluvadilla esitelty kilpailuruoka. Tarjoiluvadin pakolliset raaka-aineet olivat merikrotti ja kampasimpukka. Lisäksi oli valmistettava kaksi lisuketta, kastike ja erillisestä astiasta tarjottava, sinisimpukoista ja kilpailijan maalle ominaisesta palkokasvista tehty lisuke. Suomen tarjoiluvadin suunnitteli muotoilija Laura Meriluoto.
Kilpailun finaaliin osallistui 24 maata, ja se käytiin Ranskan Lyonissa 22.–23. tammikuuta. Annoksia arvioi 24 hengen tuomaristo. Suomen tuomarina toimi Eero Vottonen. Lisäksi erillinen tuomaristo arvioi keittiötyöskentelyä.