Uutiset

Norjan suurpalo roihuaa yhä

Suurpalo Flatangerissa Trondheimin pohjoispuolella jatkuu yhä. Palokunta yrittää parhaillaan estää paloa leviämästä Båsvikaan, jossa on useita rakennuksia.

Sammutustyöt ovat edenneet hitaasti, sillä helikopterit eivät ole päässeet osallistumaan niihin hankalien sääolojen vuoksi.

Poliisi arvioi, että jopa sata taloa on saattanut tuhoutua palossa. Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen.

Alueella on yhteensä noin 140 rakennusta. Niistä noin 20 on ympärivuotisesti asuttuja taloja. Lisäksi alueella on kymmeniä mökkejä ja muita vapaa-ajan asuntoja.

Maastopalosta tuli ilmoitus eilisiltana noin klo 22.30.

Poliisi on epäillyt palon saaneen alkunsa korkeajännitejohdoista, jotka osuivat kovassa tuulessa toisiinsa ja kipinöivät.

Suurpalo on Norjassa jo toinen tässä kuussa. Toissa viikonloppuna Länsi-Norjassa tuli tuhosi yli 30 rakennusta Lärdalsöyrin kylässä Lärdalissa. Tuolloinkin kova tuuli vaikeutti palon sammuttamista.

Suomessakin on ollut suurpaloja, joita on ollut vaikea sammuttaa. Onnettomuuksien ehkäisyyn erikoistunut johtaja Matti Orrainen Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä luettelee oitis muun muassa Helsingin makasiinien, Tampereen Kruunukalusteen ja Ylöjärven maalitehtaan palot.