Rikosepäilyt

Useita epäillään kuolemantuottamuksesta vartijoiden käsiin menehtyneen tapauksessa, poliisi pyytää havaintoja ja videoita kauppakeskuksessa läsnäolleilta

Poliisi tutkii kuolemantuottamuksena lauantain tapahtumia Espoossa kauppakeskus Isossa Omenassa. Vartijoiden kiinniottama nainen menehtyi voimankäyttötilanteessa, ja.

asiasta on kirjattu rikosilmoitus.

Tässä vaiheessa saatujen tietojen perusteella kuolemantuottamuksesta epäillään useita henkilöitä. Esitutkinnassa selvitetään kunkin osuus tapahtumiin, koska kiinniotettu on menehtynyt. Oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn selvittäminen alkaa alkuviikolla.

Paikalla oli runsaasti ihmisiä, jotka ovat tehneet havaintoja tapahtuman aikana tai kuvanneet tapausta puhelimillaan. Mahdollisia tietoa ja havaintoja voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja). Poliisi toivoo, että asiaan liittyviä videoita hallussaan pitävät kertovat yhteystietonsa, jotta saavat ohjeet materiaalin toimittamisesta poliisille.

Poliisi sai lauantaina kello 17 tiedon, että Ison Omenan vartijoiden kiinni ottama henkilö oli mennyt elottomaksi ja menehtynyt elvytyksestä huolimatta. Kauppakeskuksen vartioinnista vastaa Securitas.

Lue myös: "Omaa toimintaa katsotaan vielä isommalla suurennuslasilla" – vartiointiliikkeet uskovat pääkaupunkiseudun pahoinpitelytapauksen puhuttavan myös alan sisällä